Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Dia Internacional contra la violència a les dones es commemora amb actes de sensibilització i conscienciació

Escoltar

El Dia Internacional contra la violència a les dones es commemora amb actes de sensibilització i conscienciació

L'Ajuntament de Mataró i diverses entitats de dones del municipi han organitzat un seguit d'actes al voltant del 25 de novembre, Dia Internacional contra la violència a les dones. L'objectiu és rebutjar i denunciar qualsevol acte violent contra les dones així com sensibilitzar i conscienciar a la població per eradicar la violència masclista.

El primer dels actes va ser una taula rodona amb el títol "Violència de gènere: de la llei a l'atenció directa". Aquesta xerrada es va celebrar el passat dilluns 19 de novembre, al Centre d'Informació i Recursos per a les dones. Aquest servei municipal, situat al carrer de Blai Parera, núm. 6, es va inaugurar el passat mes de març amb l'objectiu de donar resposta a les diferents demandes que puguin tenir les dones de la ciutat, d'informació i atenció, així com potenciar els processos d'autonomia de la dona i contribuir a eradicar i superar les situacions de desigualtat de gènere que encara perduren.

El centre disposa d'un servei d'acollida, d'assessoria jurídica i servei d'atenció psicològica. Des de la seva inauguració, el Centre d'Informació i Recursos per a les dones ha donat un servei que es tradueix en les següents dades:

Servei d'acollida

55 dies d'atenció i 130 dones ateses

Assessoria jurídica

37 dies d'atenció i 138 dones ateses

Assessoria psicològica

115 dies d'atenció i 266 dones ateses

Programa d'activitats 24 de novembre

El dissabte 24 de novembre continuaran els actes que s'han organitzat per lluitar contra la violència masclista.

- Les activitats s'iniciaran a les 18 h, davant de l'Ajuntament, amb un passi de vídeos que porta com a títol "No et quedis al Marge!" Imatges per a la reflexió.

- La següent activitat és una acció teatral que farà un recorregut des de la plaça de Santa Anna, passant per La Riera fins arribar davant de l'Ajuntament. Les actrius són un grup de 26 dones del Colectivo de mujeres de Matagalpa, de la Vocalia de dones de Rocafonda, de la Vocalia de dones Laia l'Arquera de l'Associació de Veïns de Pla d'en Boet, de la Vocalia de dones de Vista Alegre i de la Vocalia de dones del Palau.

- Una ofrena floral en record de les dones mortes i una actuació musical a càrrec de l'Aula de Música Alba Massafrets es portarà a terme, davant de l'Ajuntament, de 19 a 19.30 h.

- La lectura del Manifest contra la violència es llegirà a les 19.30 h, davant de l'Ajuntament. Està previst que la regidora de la Dona, Ana Barrera, sigui l'encarregada de llegir aquest document redactat entre l'Institut Català de la Dona, la Diputació de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis i Comarques.