Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El laboratori del projecte T- GOVERN inicia la segona fase

Escoltar

El laboratori del projecte T- GOVERN inicia la segona fase

El projecte T-GOVERN, que té per objectiu l'estudi de la viabilitat i la posada en marxa de serveis d'atenció ciutadana a través de la Televisió Digital Terrestre (TDT), va iniciar la setmana passada la segona fase de proves al laboratori instal·lat a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt). Les proves tindran lloc del 15 al 26 de gener.

En aquesta segona fase els usuaris seleccionats faran proves de navegació avançada amb el comandament a distància. L'objecte és analitzar la usabilitat dels continguts generats per la Generalitat de Catalunya i els ajuntaments de Mataró i Vilanova i la Geltrú sobre temes d'interès ciutadà com: notícies, oci, ajudes i subvencions, ofertes de treball a l'administració i campanyes informatives diverses. A diferència de la primera fase, en aquesta segona els continguts produïts especialment per a la prova es presenten com un únic servei conjunt que integra els continguts autonòmics i municipals.

La tercera i última fase de proves està prevista per a finals de febrer i es preveu que s'allargui a mitjan març. En ella les proves de navegació tindran un perfil més tecnològic, centrant-se en la realització de tràmits sobre àrees de salut i en la identificació d'usuaris, així com en la interactivitat de l'espectador. Entre les tres fases està previst realitzar 400 proves qualitatives d'usuaris als laboratoris. Cadascun d'aquests usuaris participants rebrà un receptor de TDT interactiu. Activa Multimèdia Digital, empresa pública del grup Corporació Catalana de Ràdio i Televisió (CCRTV), és l'encarregada del desenvolupament del projecte.

A més de la participació en aquesta prova pilot, la constitució del Consorci Digital Mataró-Maresme, encapçalat per Mataró o la posada en marxa de Mataró Ràdio, són algunes de les iniciatives dutes a terme recentment a la ciutat en el marc del desenvolupament de la Societat de la Informació i les noves tecnologies.