Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ministeri de Foment i l'AMTU es reuniran un cop al mes per treballar en la mobilitat de la 2a corona metropolitana

Escoltar

El Ministeri de Foment i l'AMTU es reuniran un cop al mes per treballar en la mobilitat de la 2a corona metropolitana

El Secretari d'Estat d'Infraestructures, Víctor Morlán, es va reunir ahir amb el president de l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà i alcalde de Granollers, Josep Mayoral, juntament amb d'altres alcaldes de la 2a corona metropolitana, entre ells el de Mataró, Joan Antoni Baron, per parlar sobre l'estat general de les infraestructures i establir criteris de coordinació davant de futures actuacions en matèria ferroviària en l'àmbit AMTU.

En concret, un cop finalitzada la reunió Víctor Morlán va expressar la seva voluntat de reunir-se un cop al mes amb els alcaldes dels municipis AMTU per tal d'escoltar les seves peticions en matèria de mobilitat i treballar conjuntament en el Pla d'Infraestructures de Rodalies. Josep Mayoral va destacar la importància que té el fet que els ajuntaments puguin ser interlocutors en el seu territori amb les administracions de l'Estat i la Generalitat. Mayoral va detacar que aquesta reunió palesa la voluntat conjunta d'atendre la proximitat des del Ministeri de Foment, mentre que des dels ajuntaments es vol contribuir a formar voluntats en la política de mobilitat de la regió.

La trobada d'ahir va servir per establir un criteri i un mètode de treball que, per mitjà de reunions periòdiques, anirà concretant les possibles accions a realitzar en matèria de mobilitat. Víctor Morlán va explicar les actuacions que està duent a terme actualment el Ministeri de Foment i va reiterar la seva voluntat de treballar de manera conjunta amb tots els agents implicats per tal de millorar les infraestructures existents actualment.

Actualment l'AMTU té 54 municipis adherits i representa a una població de més d'1,6 milions d'habitants. Amb aquesta trobada ha reafirmat la seva capacitat com a interlocutora amb les administracions públiques i com a plataforma conjunta de treball en matèria de transport públic dels ajuntaments de la 2a corona metropolitana.

A la reunió d'ahir hi va assistir també Joan Rangel, delegat del Govern a Catalunya; Montse Garcia, subdelegada del Govern a Catalunya; Jordi Prat, delegat per a la Coordinació d'Actuacions Ferroviàries en l'àmbit metropolità de Barcelona i els alcaldes de Manresa, Josep Camprubí; de Vilanova i la Geltrú, Joan Ignasi Elena; de Vilafranca del Penedès, Marcel Esteve; de Sabadell, Manel Bustos; de Vic, Josep Maria Vila Abadal; i de Mataró, Joan Antoni Baron. En representació de Terrassa hi va assistir el 1r tinent d'alcalde Jordi Labòria.