Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nombre d'accidents ha baixat un 19,6% el 2007 respecte el mateix període de l'any passat

Escoltar

El nombre d'accidents ha baixat un 19,6% el 2007 respecte el mateix període de l'any passat

Avui, dimarts 11 de desembre, ha tingut lloc a l'Ajuntament la reunió trimestral de la Junta Local de Seguretat en la qual s'ha fet balanç de l'evolució de l'estat de la seguretat durant el darrer any, tot i no haver tancat les dades corresponents al mes de desembre.

En matèria de seguretat viària, les dades d'accidentalitat al 2007 mostren una clara tendència positiva, amb una reducció del 19,6% en el nombre d'accidents ocorreguts a la ciutat, mentre que el nombre de ferits ho ha fet un 19%, mantenint la tendència a la baixa dels darrers anys.

En el balanç de l'any en matèria de seguretat ciutadana, destaca la disminució dels delictes prioritaris, que són aquells que afecten més directament a la integritat física de persones i béns (robatoris, lesions, etc.): s'han reduït en un 5 % els delictes per robatori amb força i en un 18 % els delictes per violència domèstica. I per contra, en el 2007 han augmentat el nombre de delictes i faltes respecte l'any 2006, que han experimentat un increment del 14 % degut sobretot a la proliferació dels delictes relacionats amb els vehicles: robatori a l'interior de vehicle i danys de vehicle.

Pel que fa a l'activitat policial desenvolupada durant aquests onze mesos, la Policia Local i el Cos de Mossos d'Esquadra de Mataró han desenvolupat un total de 161 operacions conjuntes de seguretat ciutadana i han efectuat 921 detencions (mentre que durant l'any 2006 en aquest mateix període de temps es van efectuar 732 detencions, un 25% menys).

La Junta Local de Seguretat també ha establert els dispositius de vigilància per a les festes de Nadal i les recomanacions per a la seguretat ciutadana en aquests dies de gran afluència de gent al carrer.

A la reunió també s'ha fet un repàs de la Carta de Serveis de la Policia de Catalunya (Mossos d'Esquadra € Policia Local) durant aquest any, constatant que 38 dels 39 compromisos adquirits amb els ciutadans de Mataró mostren indicadors favorables: temps d'arribada a serveis urgents (4,52 minuts), temps d'arribada a accidents greus (3,55 minuts), temps de resposta a escrits (11 dies), 514 mediacions en conflictes privats, 26606 auxilis en assistència a les víctimes, etc.