Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El nou enllumenat públic de la plaça d'Espanya i el passeig de Carles Padrós consumirà un 50% menys d'energia

Escoltar

El nou enllumenat públic de la plaça d'Espanya i el passeig de Carles Padrós consumirà un 50% menys d'energia

El nou enllumenat públic que el Servei de Manteniment de l'Ajuntament està instal·lant a la plaça d'Espanya i el passeig de Carles Padrós consumirà la meitat d'energia que l'actual. L'actuació va començar el passat 19 de febrer.

Els treballs consisteixen en el desmantellament de les línies i punts de llum existents; el condicionament del quadre d'escomesa; la instal·lació de noves línies de distribució soterrades i grapades a façana i la instal·lació de les noves columnes, braços i llumeneres. El projecte preveu la retirada dels 35 punts de llum actuals i la col·locació de 34 de nous.

Els fanals de la plaça d'Espanya seran columnes de tronc cònic, d'11 metres d'alçada, amb dos ramals per a la instal·lació de dues llumeneres, que utilitzaran làmpades de vapor de sodi de 250 W. Per a les voreres del passeig de Carles Padrós s'ha optat per una columna amb llumenera esfèrica i làmpada de vapor de sodi de 70 W.

A més de la instal·lació de làmpades de vapor de sodi, el nou enllumenat disposarà de reducció de flux per doble nivell per tal d'aconseguir un major estalvi energètic. Els nous punts de llum gairebé duplicaran el nivell de llum, tot i que la potència total instal·lada es disminueix, de 10,25 KW a 6,1 KW. Aquest fet, sumat a la reducció de flux per doble nivell representa un estalvi aproximat del 50% del consum energètic.

Les obres, que tenen una durada prevista de 3 mesos, les porta a terme l'empresa Rubatec, SA amb un pressupost de 82.460 €. Mentre durin els treballs es produiran talls de trànsit i restriccions puntuals de l'estacionament a la zona.