Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Parc Forestal de Mataró acull de nou la Romeria rociera

Escoltar

El Parc Forestal de Mataró acull de nou la Romeria rociera

El Parc Forestal de Mataró serà novament l'escenari aquest cap de setmana de la Romeria rociera organitzada per la Casa d'Andalusia de Mataró en col·laboració amb altres entitats de la ciutat i amb el suport de l'Ajuntament, el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.

La celebració de la Romeria, un dels actes més multitudinaris que tenen lloc anualment a Mataró, ja que es calcula que hi passen unes 25.000 persones, comporta la col·laboració de diferents serveis municipals. Precisament, pel que fa a la col·laboració de l'Ajuntament en la promoció i organització de l'event, enguany s'han començat a aplicar algunes de les millores proposades per l'estudi "Mataró. La Romeria rociera, perspectives de futur". Aquest estudi el va elaborar i presentar fa uns mesos el Centre d'Estudis i Recursos Culturals de la Diputació de Barcelona a iniciativa de l'Ajuntament de Mataró.

La col·laboració del Patronat Municipal de Cultura (PMC) en l'organització de la Romeria es regula mitjançant un conveni segons el qual s'hi destina una aportació econòmica de 3.800 euros, i es cedeix material, infraestructures i serveis amb un cost màxim de 9.963 euros més.

Pel que fa al material, s'hi cedeixen 1.700 cadires, 100 taulells i cavallets, 30 taules de bar, 70 tanques, i un escenari, entre altres. També s'aporten les instal·lacions elèctriques i d'aigua necessàries, 8 cabines de lavabos, una ambulància i una clínica mòbil que estarà situada a l'esplanada principal, i s'arrangen els accessos i terrenys on es desenvolupa l'activitat.

Per la seva banda, l'Ajuntament ha col·laborat enguany amb els organitzadors en la promoció de l'acte amb l'edició de 1.000 cartells, 4 pancartes, cartelleres a les parades d'autobús i 5.000 díptics. L'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) n'ha fet difusió a les oficines de turisme de la comarca i altre punts d'informació i interès turístic, i ha editat vanos amb la imatge de "Mataró ciutat mediterrània" per repartir durant la Romeria. A més, l'IMPEM ha instal·lat les 7 carpes on les entitats fan les seves activitats, que han estat retolades amb una imatge homogènia. Les carpes fan 10 x 20 metres i tenen un escenari cadascuna de 6 x 4 metres. La instal·lació de les carpes ha suposat una inversió de 22.000 euros.

El Servei de Manteniment i Serveis també ha col·laborat amb l'organització per dur a terme el transport i muntatge de les infraestructures, la revisió de l'enllumenat i les cessions de contenidors. També farà neteges viàries especials durant la celebració i després del desmuntatge.

D'altra banda, la Policia Local vigila des d'ahir dijous i fins dilluns 21 el recinte on s'instal·len les casetes, i s'encarrega de la seguretat ciutadana i la seguretat viària. Pel que fa a les afectacions al trànsit, a partir de les 17 hores l'accés asfaltat a Can Vilardell només serà permès als veïns de la zona, serveis i taxis. La resta de vehicles hauran d'accedir al Parc Forestal pel camí de sorra de la carretera de Cirera.

L'organització ha muntat un servei d'autobusos que farà el següent recorregut: avinguda de la Gatassa amb l'avinguda de Josep Puig i Cadafalch, plaça de Manuel Serra i Xifre, plaça de Granollers, plaça de Joqueim Blume, Panaderías Reunidas i Parc Forestal.

Programa d'actes

Divendres 18 de maig

-Nit. Parc Forestal. Acampada de romeros.

Dissabte 19 de maig

-22.00 hores. Escenari del Parc Forestal. Festival de Cant i ball andalús amb les actuacions de "Calle Feria", Casa d'Andalusia de Mataró, Esther Prados, Susana Salvador i "Sangre Gitana de Vanesa i Alberto".

Diumenge 20 de maig

-9.00 hores. Plaça d'Andalusia. Concentració rociera i ofrena floral a la Verge del Rocío.

-9.30 hores. Sortida en romeria fins el Parc Forestal, amb el següent recorregut: carrer de la Mare de Déu de la Cisa, avinguda de la Gatassa, Camí del Mig, avinguda de Francesc Macià, Camí Ral, plaça de Santa Anna, La Riera, plaça d'Espanya, passeig de Carles Padrós, avinguda del Velòdrom, carretera de Cirera, camí de sorra fins al Parc Forestal.

-12.00 hores. Parc Forestal. Missa Rociera.

-17.00 hores. Parc Forestal. Festival de Cant i ball andalús, amb les actuacions de la Casa d'Andalusia de Mataró, l'A.C.A. Hermandad La Armonía, el Círculo Flamenco, la Casa Cultural Sabor Andaluz, la Paña Al-Andalus, l'Hermandad Nuestra Señora del Rocío de Mataró i l'Hermandad Divina Pastora de Mataró.