Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova atorgar la Medalla de la Ciutat als Armats de Mataró

Escoltar

El Ple aprova atorgar la Medalla de la Ciutat als Armats de Mataró

El Ple de l'Ajuntament va aprovar el passat dijous 12 d'abril per unanimitat atorgar la Medalla de la Ciutat als Armats de Mataró donada la trascendència cultural i social de les activitats que porta a terme aquesta associació. La proposta es fa a instància dels escrits presentats per una quinzena d'entitats de la ciutat.

Els "Armats de Mataró" es van constituir com a associació sense afany de lucre l'any 1985 i mantenen la tradició de les desfilades de soldats romans a les processons de Setmana Santa a Mataró. A més de les tradicionals desfilades, els Armats participen en altres activitats com la representació de "La Passió, Jesús el Crist" des de l'any 1982 o l'organització a la ciutat l'any 2004 de la Trobada d'Armats que va aplegar més de 1.400 armats de 31 grups diferents. Aquests i altres fets els han fet mereixedors de diversos reconeixements entre els que destaquen la qualificació de "soldats per la Pau" per part de Joan Pau II l'any 1986 o l'acord del Ple de l'any 2002 pel qual eren reconeguts com a integrants del Patrimoni Cultural de la Ciutat.

L'acord del Ple serà publicat al Butlletí Oficial de la Província (BOP). Un cop transcorregut un període de 20 dies, durant els quals es podran presentar al·legacions, l'atorgament de la Medalla serà aprovat definitivament.


El Reglament de Protocol, Honors i Distincions de l'Ajuntament de Mataró, aprovat el 10 de desembre de 1998, especifica que la Medalla de la Ciutat és una manifestació d'agraïment que s'atorga per raó de l'actuació personal o col·lectiva a favor de la ciutat, que hagi tingut un ressò especial o una repercussió notable en els àmbits culturals, artístic, econòmic, social, polític o esportiu.