Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova que Mataró sigui subseu del Museu del Rock de Barcelona

Escoltar

El Ple aprova que Mataró sigui subseu del Museu del Rock de Barcelona

La sessió plenària d'ahir va aprovar per unanimitat la proposta de resolució presentada pel PPC perquè Mataró sigui subseu del Museu del Rock de Barcelona.

El text íntegre de la proposta de resolució és el següent:

"L'any 2005 el nostre Grup Municipal va presentar una iniciativa perquè Mataró acollís un Museu del Rock format per tot un seguit d'arxius documentals, sonors i audiovisuals a més de diversos i nombrosos objectes que han estat propietat dels artistes més importants del món de la música popular. Aquests arxius formen part del fons del periodista mataroní, Jordi Tardà.

En aquella ocasió el Govern Municipal ens va contestar que Mataró no podia tirar endavant un projecte d'aquestes característiques per la inversió econòmica que suposaria per la ciutat.

Finalment el Museu obrirà les seves portes l'últim trimestre de 2008 a la quarta planta i la cúpula de l'antiga Plaça de Toros de les Arenes a Barcelona. El centre comptarà amb sales dedicades a 'The Beatles', 'Rolling Stones' i la música rock feta a Espanya.

Estem per tant a un any vista de la inauguració, i creiem que Mataró no pot perdre una altra oportunitat. Donat que no podrà acollir el Museu, des del Grup Popular considerem que la ciutat ha de lluitar per convertir-se en la principal subseu del futur Museu del Rock, qüestió que a ben segur tindrà també una rellevància considerable per a l'organització d'activitats i la possibilitat de promoció de al ciutat.

Aquesta seria una oportunitat única per atraure visitants a la ciutat, objectiu que estem segurs compartim amb la resta de grups municipals.

Per tot l'exposat, el Grup Municipal del PPC proposa al Ple l'aprovació del següent, ACORD:

El Govern Municipal farà els contactes formals i les actuacions necessàries per negociar que Mataró pugui convertir-se en subseu del Museu del Rock de Barcelona".