Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Ple aprova una resolució de suport a l'organització del Correllengua 2007

Escoltar

El Ple aprova una resolució de suport a l'organització del Correllengua 2007

El Ple municipal va aprovar dijous passat, 13 de setembre, una resolució per sonar suport a l'organització al municipi del Correllengua 2007. Els grups municipals de CiU i CUP van presentar la proposta, que es va aprovar amb l'abstenció del PPC i els vots favorables de la resta de grups municipals. El text íntegre de l'acord és el següent.

"En l'actual context d'arribada de persones d'arreu del món, el Correllengua ha de servir per evidenciar que el marc del bilingüisme ja està superat i que ens trobem en una situació de multilingüisme, amb més de 300 comunitats lingüístiques arreu dels Països Catalans, tot remarcant els valors positius que suposa la diversitat lingüística i el fet que les llengües no són simples eines de comunicació, sinó maneres originals d'interpretar l'entorn. Per tant, i per aportar el nostre granet de sorra a aquesta diversitat, ens cal fer del català el punt de trobada de totes aquestes comunitats lingüístiques, és a dir, la llengua comuna de totes i tots els catalans, nascuts aquí o vinguts de fora. Només d'aquesta manera podrem fer del català una eina d'integració i de cohesió social.

Atesa la marginació que rep el català per part de les institucions estatals i comunitàries.

Atesa la necessitat d'assolir la plena normalitat del català arreu del territori, convertint-la en la llengua vehicular i comuna de la nostra societat, i en l'element d'integració de les persones nouvingudes.

Atesa la consolidació que després de deu anys està assolint la iniciativa cívica del Correllengua gràcies al suport d'ajuntaments, consells comarcals, associacions i societat civil en general.

Atesa la voluntat de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL), organitzadora del Correllengua, de ratificar i augmentar aquest suport i arribar a tots els municipis i comarques de parla catalana.

Atès el compromís amb la llengua catalana que sempre ha caracteritzat aquest municipi.

És per tot això que els sotasignats proposen al Ple l'adopció del següent, ACORD:

1. Donar suport al Correllengua 2007 com a instrument reivindicatiu de la societat a favor de la plena normalització de l'ús social de la llengua arreu dels territoris de parla catalana i a favor de la seva unitat.

2. Donar suport a les entitats i grups del municipi interessats en organitzar el Correllengua i aportar la infraestructura i l'ajuda necessària pel bon desenvolupament de les activitats programades.

3. Fer pública aquesta iniciativa i estendre-la a tots els àmbits que siguin propis d'aquesta corporació.

4. Fer una aportació econòmica general per a l'organització dels actes i el bon funcionament del Correllengua 2007.

5. Fer arribar aquest acord a la seu nacional de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua catalana (CAL), al carrer Santa Perpètua,15 baixos 08012 de Barcelona, i als organitzadors del pas del Correllengua pel municipi".