Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El PMC i la Colla del Drac de Mataró conviden els infants a formar part de la Colla del Dragalió

Escoltar

El PMC i la Colla del Drac de Mataró conviden els infants a formar part de la Colla del Dragalió

Avui, divendres 11, s'obre el període de preinscripció per als nens i nenes de Mataró que vulguin formar part de la colla de nova creació del Dragalió. Aquesta colla infantil estarà estretament lligada amb l'actual Colla del Drac i estarà formada per 10 músics i 15 portadors de la figura.

El Dragalió

Aquesta figura neix fruit de l'últim festeig del Drac amb la Víbria del Poblenou, durant la passada Festa Major, i ja s'ha donat a conèixer en forma d'ou aquest Sant Jordi. Serà una figura de foc que tindrà forma d'animal amb un toc infantil i amb semblances al Drac de Mataró. El disseny i construcció són a càrrec de Xevi Ribas.

A l'igual que la Família Robafaves, l'Àliga, la Momerota, la Momeroteta i el mateix Drac, la figura i Colla del Dragalió és institucional, amb el Patronat Municipal de Cultura (PMC) com a titular, i formarà part del patrimoni tradicional de la ciutat. Durant l'any restarà guardat amb la resta de les figures, a Can Marfà.

S'ha previst que la colla tingui un acompanyament musical basat en el tabal i un ball propi. Per això els músics i portadors del Dragalió rebran una formació continuada a càrrec d'un professor de música i ball. També hi haurà un vestuari específic que ha estat dissenyat per Núria Julià.

El Dragalió sempre sortirà amb la figura del Drac, exceptuant-ne els correfocs multitudinaris, i també podrà participar en actes infantils.

El seu calendari de primeres sortides és el següent:

.-25 de juliol, durant la Crida a la Festa Major, es presentarà oficialment a la ciutat

.-26 de juliol, durant el Correguspira

.-27 de juliol, en l'anada i tornada d'ofici i en la Passada

.-28 de juliol, en un acte organitzat per la Colla del Drac

.-29 de juliol, durant l'acte Anem a Tancar.

Preinscripció a la Colla

La pertinença a la Colla és voluntària i gratuïta i les edats de pertinença a la Colla han de ser obligatòriament, dins del període d'inscripció, d'entre 8 i 16 anys per als sol·licitants a ser músics, i d'entre 10 i 16 anys per als que vulguin ser portadors.

Atès el seu caràcter infantil, la sol·licitud d'entrada a la Colla ha d'anar signada pel pare, mare o tutor/a legal de l'aspirant.

El període de preinscripció comença avui divendres dia 11 i acaba el divendres 25 de maig. Cal registrar-se a les oficines del PMC mitjançant el full d'inscripció (carrer de Sant Josep núm. 9. De dilluns a divendres, de 9 a 2 del migdia i de 6 a 8 de la tarda), al full d'inscripció que es pot trobar a www.cultura.mataro.cat/dragalio o a les mateixes oficines del PMC.

Com que hi ha un número limitat de places hi haurà un sorteig públic amb les sol·licituds que compleixin tots els requisits el dilluns 4 de juny, a 2/4 de 7 de la tarda, a la Sala d'actes de Can Palauet (carrer d'en Palau, 32).