Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El procés per a l'elaboració dels pressupostos participatius 2008 començarà amb una sessió oberta del Consell de ciutat

Escoltar

El procés per a l'elaboració dels pressupostos participatius 2008 començarà amb una sessió oberta del Consell de ciutat

El procés participatiu per a l'elaboració del Programa d'Actuació Municipal (PAM) que acompanya el pressupost municipal 2008 començarà el pròxim 8 d'octubre i s'allargarà fins el desembre amb l'aprovació definitiva per part del Ple de l'Ajuntament.

Enguany el procés serà lleugerament diferent al de l'any passat, donat que encara no estan constituïts tots els consells de participació ciutadana sectorials i territorials.

El tret de sortida serà el 8 d'octubre amb la presentació en una comissió municipal informativa del marc pressupostari previst per l'any que ve i de l'avantprojecte de PAM.

El mateix dia a les 19 h tindrà lloc un Consell de ciutat obert, en el qual hi podran participar aquelles persones que van ser membres de consells de participació ciutadana durant l'anterior mandat (2003-2007). Les sessions de treball d'aquest consell de ciutat tindran lloc a diferents espais del Centre Cívic Pla d'en Boet.

Complementàriament, el Servei de Participació Ciutadana té previst iniciar una prova pilot de participació a través d'Internet, amb l'obertura d'un bloc sobre els pressupostos participatius 08, en el quan estaran disponibles els diferents documents que es vagin elaborant i s'intentarà fomentar el debat entre els ciutadans a mesura que vagi evolucionant el procés. Per altra banda, es manté també el sistema de participació presencial (oficines d'atenció ciutadana i centres cívics) i telefònic (010).

El següent pas serà la celebració de l'Audiència Pública el dia 17 d'octubre, a les 19 h, en la qual podran participar tots els ciutadans i representants d'entitats i associacions que hi ha a la ciutat. El govern municipal informarà als assistents tant de l'avantprojecte com de quines són aquelles coses que han estat introduïdes al PAM a instàncies dels participants en l'anterior sessió oberta del consell de ciutat.

Quinze dies després, el 30 d'octubre, està prevista la celebració del ple extraordinari per a l'aprovació inicial del PAM i pressupost 2008, que dóna lloc a l'obertura del període oficial de presentació d'al·legacions. Per últim, el govern disposarà fins el dia 20 de desembre, dia en que se celebrarà el ple extraordinari per a l'aprovació definitiva, per estudiar i donar resposta a les propostes presentades pels grups municipals, entitats associacions i ciutadans particulars.