Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa de formació d'adults 2007-2008 ofereix 124 cursos per triar

Escoltar

El programa de formació d'adults 2007-2008 ofereix 124 cursos per triar

El mes de setembre comença l'activitat per als estudiants, tant per als petits com per als més grans. Amb aquesta premissa, l'Ajuntament posa en marxa el programa de cursos per a formació d'adults per al curs 2007-2008. S'ofereixen més de 2.700 places de formació i pot triar entre 124 cursos. La inscripció s'inicia el proper dilluns 3 de setembre.

L'Ajuntament ofereix els cursos de l'Escola Municipal d'Adults de Can Noè i també un seguit de cursos orientats a una formació més lúdica i d'interès personal (música tradicional, gravat calcogràfic i monogràfics). Aquests cursos s'impartiran a l'antic CEIP Joanot Martorell, a l'Aula de Gravat i a Can Palauet.

L'oferta pública per a adults de Mataró inclou també la programació dels centres de formació d'adults de Can Marfà i Els Tarongers i de l'Aula Alarona i altres cursos de llengua catalana que es fan a la ciutat.

La novetat de la programació d'enguany és que s'ofertaran grups d'ensenyament del català a de nivell bàsic en horari de matins a gairebé totes les escoles.

Les modalitats a les quals poden inscriure's són les següents:

. Formació bàsica: 37 cursos, 450 places
. Informàtica: 13 cursos, 690 places
. Preparació de proves: 5 cursos, 150 places
. Idiomes: 5 cursos, 80 places
. Aula de música tradicional: 11 cursos, 120 places
. Cursos de lleure: 3 cursos, 45 places
. Monogràfics a Can Palauet: 6 monogràfics, 360 places
. Llengua catalana: 63 cursos, 1.200 places (19 cursos de llengua catalana formen part també de la modalitat de Formació bàsica)

Els cursos de llengua estan organitzats, a més de per l'Ajuntament, per Òmnium Cultural, el Consorci per a la Normalització Lingüística, Càritas i el Centre de Formació d'Adults € Obra Salesiana de Mataró, associacions de veïns i la Generalitat de Catalunya.

Inscripció als cursos

El període de matriculació als centres de formació d'adults s'inicia el 3 de setembre. L'horari serà de 18.30 a 20.30 h als mateixos centres.

Per als cursos de l'aula de música tradicional de l'1 a l'11 d'octubre a l'Institut Municipal d'Educació.En el cas dels monogràfics de Can Palauet, la inscripció es farà abans de l'inici de cada curs a l'IME o en el mateix moment a Can Palauet i per als cursos de llengua catalana les inscripcions s'inicien en terminis diversos depenent del centre.En el cas del taller de gravat les inscripcions es faran al Patronat de Cultura.

El passat mes de juny, però, es va començar la preinscripció a uns determinats cursos la matrícula dels quals s'ha de fer entre el 3 i el 7 de setembre.

Fulletons informatius

L'Ajuntament ha editat un fulletó el programa de cursos de les escoles d'adults que s'ha distribuït als centres cívics, edificis municipals, entitats i casals de la gent gran, entre d'altres.

En total se n'han repartit 6.000 exemplars. La informació sobre la programació de les escoles d'adults també es pot trobar a la pàgina web de l'Ajuntament.

Enderroc de l'escola d'adults de Can Marfà

La Junta de Govern Local va aprovar inicialment el passat 23 de juliol el projecte d'enderroc de la nau de l'equipament municipal de Can Marfà que fins ara allotjava l'escola d'adults del mateix nom. Aquesta actuació forma part de les intervencions prèvies al projecte de rehabilitació arquitectònica de Can Marfà, on es preveu instal·lar en el futur el Museu de Mataró.

L'enderroc afectarà a l'edifici en forma d'U annex a les naus principals de Can Marfà, ubicat a la cantonada entre el Camí Ral i el carrer de Jordi Joan. L'edifici està format per tres cossos de 3 plantes d'alçada (baix + 2). Cadascuna de les plantes té una superfície aproximada de 419 m2, i hi ha amb un pati interior de 74,52 m2. La nau té una antiguitat d'uns 155 anys.

El Servei d'Obres preveu executar els treballs d'enderroc durant la propera tardor. Abans de l'inici dels treballs, el projecte s'ha de licitar i adjudicar a una empresa especialitzada. Les obres tenen una durada prevista de 3 mesos i el pressupost de l'enderroc és de 108.002 €.

Amb motiu dels treballs d'enderroc, les inscripcions es faran com sempre a l'escola d'adults de Can Marfà però els cursos s'impartiran a l'antiga escola Anxaneta (Camí Ral, 257).