Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa de la Diada comença amb una conferència de l'historiador Josep Fontana

Escoltar

El programa de la Diada comença amb una conferència de l'historiador Josep Fontana

La Diada Nacional de Catalunya, l'Onze de Setembre, se celebrarà com ja és tradicional amb l'ofrena floral institucional i de les entitats al monòlit del polític Rafael Casanova. Per segon any consecutiu, el programa inclou, a part de l'habitual acte acadèmic institucional, una ballada de sardanes i la XIII edició de la cursa popular Interesport Ronda 43.

L'acte acadèmic institucional tindrà lloc dimecres que ve, 5 de setembre, al Saló de Sessions de l'Ajuntament (La Riera, 48) a les 20 h. L'historiador i professor emèrit de la Universitat Pompeu Fabra Josep Fontana oferirà la conferència "Significat històric de l'11 de Setembre". L'acte està organitzat per l'Ajuntament i Òmnium Cultural de Mataró.

Dissabte 8 de setembre, a partir de les 19 h, la plaça de Santa Anna serà l'escenari on la Cobla Ciutat de Mataró amenitzarà la ballada de sardanes per commemorar la Diada. L'acte l'organitza el Patronat Municipal de Cultura en col·laboració amb l'Agrupació Sardanista Santa Anna.

Finalment, dimarts 11 de setembre, estan programats dos actes. A les 9 h, al passeig Marítim, al costat del Centre Natació Mataró, s'iniciarà la XIII edició de la Cursa Mataró Ronda 43. Es tracta d'una cursa de 10 km que recorrerà diferents carrers de la ciutat. Els participants rebran una samarreta com a record i s'oferirà un esmorzar per a tots ells. La cursa està organitzada per Interesport Ronda 43 i el Centre Atlètic Laietània i compta amb la col·laboració del Patronat Municipal d'Esports.

A les 11 h,  davant del monòlit de Rafael Casanova, situat a la plaça que porta el seu nom a l'avinguda de Josep Puig i Cadafalch, es farà l'ofrena floral institucional i de les entitats de la ciutat. L'acte comptarà amb l'actuació de l'Esbart Dansaire de Sant Martí i de la Cobla Ciutat de Mataró. A més, els assistents podran tastar el Pastisset de la Diada. El dolç es va instaurar fa tres anys i és un pastís de pa de pessic amb el dalt de crema i la representació de les quatre barres de la senyera.

El cartell de l'Onze de Setembre d'enguany és obra de la Secció d'Imatge de l'Ajuntament. El cartell fa 25 cm x 70 cm i la imatge destaca la data "11/09/07 i les paraules "Diada Nacional de Catalunya" emprant una tipografia dels anys trenta, sobre el fons de la senyera catalana.