Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa de Serveis Integrals per al Tèxtil inicia 16 projectes d'assessorament per a 13 empreses de Mataró

Escoltar

El programa de Serveis Integrals per al Tèxtil inicia 16 projectes d'assessorament per a 13 empreses de Mataró

El programa de Serveis Integrals per al Tèxtil impulsat per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM) ha posat en marxa en els primers 6 mesos de funcionament 16 programes d'assessorament a 13 empreses d'aquest sector. La presidenta de l'IMPEM, Alícia Romero, ha fet avui balanç de la iniciativa, que es va impulsar com a línia d'actuació dins del Pacte per al Desenvolupament Econòmic i Social de Mataró.

Des de la posada en marxa del paquet de serveis a mitjan de 2006, s'han visitat 90 empreses del sector. A part dels 16 programes d'assessorament que estan en marxa, en els propers dies s'iniciaran 4 nous projectes amb 3 empreses més. D'altra banda, el Servei d'Ocupació de l'IMPEM ha rebut 22 demandes de personal del sector tèxtil per part d'empreses de la ciutat.

El Servei d'Ocupació ha atès també en aquests 6 mesos 220 persones provinents del sector tèxtil, que han rebut assessorament especialitzat per facilitar el seu reciclatge professional. Del total, 58 persones han trobat feina mitjançant la Borsa de Treball de l'IMPEM, i 64 han estat assessorades durant el processos de tancament o reducció de plantilla de les seves empreses.

Pel que fa a la convocatòria impulsada per subvencionar empreses que contractessin indefinidament treballadors excedents del sector tèxtil, 33 empreses s'hi han mostrat interessades i finalment s'han atorgat 6 ajuts sol·licitats per la contractació indefinida de 6 treballadors. Cada nova contractació ha estat subvencionada amb 600 euros.

Objectius del programa de Serveis Integrals per al Tèxtil

El programa de Serveis Integrals per al Tèxtil va néixer amb un doble objectiu. Per una banda, posar a l'abast de les empreses els recursos i eines que les han de permetre adaptar-se a un nou entorn globalitzat amb competitivitat suficient com per subsistir-hi amb èxit. D'altra banda, el programa vol fomentar la recol·locació estable i de qualitat dels excedents laborals originats pel tancament d'empreses del sector.

Per dur a terme aquests objectius, l'IMPEM, la fundació privada CETEMMSA, la societat municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA) i TecnoCampusMataró van dissenyar un paquet d'accions.

En concret, el programa ofereix a les empreses assessorament per a la internacionalització i obertura de nous mercats a l'exterior, per a la implantació de tecnologies de la informació i comunicació, per a la creació de punts de venda al públic i per desenvolupar projectes d'I+D aplicada. Als treballadors, s'ofereix assessorament especialitzat per al reciclatge professional i la formació ocupacional, ajuda per a la reinserció al mercat laboral de les persones excedents del sector i assessorament laboral per a treballadors en actiu en empreses que afronten el seu tancament imminent. Tots els serveis són gratuïts.

Conveni amb 7 empreses

L'IMPEM ha signat avui els convenis de col·laboració amb 7 de les 13 empreses que ja han començat o estan a punt d'iniciar projectes d'assessorament a través dels Serveis Integrals per al Tèxtil. En concret, les empreses signants són Absolute Moda S.L, Alex Fioren S.L., Logar-Punt S.L., Star Textil S.A., Suim Wear S.L., Tejidos Maresme Textil Punt S.L. i Textil Ze.De.S.A.

Durant el 2007, l'IMPEM té previst ampliar els serveis oferts dins el programa en funció de les necessitats mostrades per les empreses. Està previst posar especial èmfasi en l'assessorament per a la reorientació estratègica de les activitats industrials actuals, la promoció del disseny com a eina per diferenciar-se en el mercat i els programes de suport al relleu generacional al capdavant de les empreses de Mataró.