Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El programa Xplora clou la sisena edició amb la participació de 62 alumnes de secundària de Mataró

Escoltar

El programa Xplora clou la sisena edició amb la participació de 62 alumnes de secundària de Mataró

La presidenta de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), Alícia Romero, presidirà demà l'acte de cloenda de la cinquena edició del programa Xplora, a la qual han participat 62 alumnes de secundària de la ciutat. L'acte tindrà lloc a la sala d'actes de l'IMPEM a les 12.00 hores.

El programa Xplora està organitzat pel Servei d'Ocupació de l'IMPEM i cofinançat per l'Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de la Diputació de Barcelona, pel Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i pel Fons Social Europeu. La iniciativa ofereix als estudiants de secundària de la ciutat la possibilitat d'apropar-se a diverses ocupacions fent un "tastet" de diferents oficis a empreses, entitats i centres de formació.

D'aquesta manera, els joves reben informació complementària a la tasca d'orientació professional que es fa des del propi centre de secundària. Un cop fet el tast d'ofici i per tant finalitzat el programa XPLORA, els joves han de decidir, conjuntament amb les seves famílies i el seus tutors, si segueixen estudis postobligatoris, si accedeixen a cursos de formació ocupacional o si pel contrari, volen entrar en el món laboral.

Aquest any han participat en el programa tant centres públics com concertats. En total han estat 11 centres: IES Alexandre Satorras, IES Damià Campeny, IES Miquel Biada, IES Thos i Codina, IES Puig i Cadafalch, Sant Antoni de Pàdua, Divina Providència, El Turó, Sagrat Cor de Jesús, Sol Ixent i Maristes Valldemia.

Al programa han participat un total de 62 joves, la majoria de 3er i 4art d'ESO, que al llarg del curs escolar han tingut l'oportunitat de conèixer empreses i oficis dels àmbits del comerç, activitats físico-esportives, perruqueria, mecànica de l'automòbil, xapa i pintura, electricitat, fusteria, arquitectura, hostaleria (cuina i restauració), disseny de roba, cossos de seguretat i vigilància, administració, atenció a persones grans, jardí d'infància, farmàcia, automatismes,  noves tecnologies (microinformàtica, disseny multimèdia), arqueologia, atenció a persones amb discapacitat i  infermeria.

Per conèixer cada ocupació, els joves ha fet estades de 16 hores en alguna de les 31 entitats, empreses i centres de formació que han estat interessades en acollir-los. L'estada té per objectiu el coneixement de la professió: quines competències tecnico-professionals requereix, quines condicions laborals es trobaran una vegada accedeixin al mercat laboral, així com quina formació d'entrada hauran d'acreditar, entre altres requisits.