Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Solaris-Mataró campió de la II Copa d'Espanya de Creuers

Escoltar

El Solaris-Mataró campió de la II Copa d'Espanya de Creuers

La II Copa d'Espanya de Creuers, el trofeu de més alt nivell organitzat per la Reial Federació Espanyola de Vela per a creuers RN i que es disputa per zones del litoral espanyol, s'ha disputat enguany al millor de 30 vaixells en quatre regates puntuables a la zona Mediterrani Nord: Trofeu Hublot Palmavela (Palma de Mallorca), Regata Barcelona € Fòrum, IX Copa Port de la Selva i Jornades Nàutiques Pitiüses (Eivissa). El Solaris € Mataró de Ferran Rodríguez s'ha imposat en la competició amb un clar avantatge sobre els seus immediats rivals, Ras d'Octavi Candela (CN Port de la Selva) i Viking IV de Francisco Tejedor (RCN Palma).

En la primera de les proves puntuables, la prestigiosa Palmavela, el vaixell mataroní només va ser superat pel palmesà Viking IV. També una segona posició a la Regata Barcelona - Fòrum, en aquest cas darrera del Zurich, el GP42 de Jan Santana, el posava al capdavant de la classificació. A la IX Copa Port de la Selva, tercera prova puntuable, el Solaris € Mataró no va poder defensar el liderat per avaria mecànica. A la travessa des de Palma, desprès de competir a la Copa del Rei, una xarxa flotant va causar danys greus a la transmissió del motor que no van poder ser reparats a temps per prendre la sortida. Així, el campionat es decidiria a la darrera prova en aigües balears. Les XVIII Jornades Nàutiques Pitiüses, regata en tres etapes al voltant de d'Eivissa i Formentera, es va disputar amb vents fluixos, poc favorables a les característiques del vaixell mataroní. Un cinquè lloc a la classificació final li permetia finalment fer-se amb el preuat trofeu amb 8 punts d'avantatge sobre el segon classificat.

Amb aquest triomf, el Solaris € Mataró dels armadors mataronins Ferran Rodríguez i Roser Aliberas assoleix un dels seus objectius esportius per a la temporada 2007, a manca de disputar la final del Campionat de Catalunya de Creuers que tindrà lloc els propers 17-18 de novembre a Port de la Selva. La tripulació del Solaris € Mataró la constitueixen regatistes no professionals però que no renuncien a competir al nivell més alt en vela de creuer. Al llarg de la competició l'han compost: Toni Lorca (cap de maniobra), Toni Tió (tàctic), David Regué (canya), Fran Chuán (navegant), Salva Valls (piano), Marta Salvadó (piano), Pau Rigual (major), Toni Rodríguez (major), Xavier Olm (gènova), Eugeni Pibernat (banyera/contra), Pere Orta (banyera/contra), Toni Colomar (espí), Joan Subirats (espí), Joan Laínez (pal), Albert Berná (líbero), Biel Ferriol (líbero), Robert Albalat (proa), Quim Algueró (proa) i Ferran Rodríguez (patró i tàctic).

Classificació Final (Classe 1)
1. Solaris - Mataró, de Ferran Rodríguez (Club Vela Mataró), 14 punts (2-2-5-5)
2. Ras, d'Octavi Candela (Club Nàutic Port de la Selva), 22 punts (8-6-6-2)
3. Viking IV, de Francisco Tejedor (Real Club Náutico de Palma), 28 punts (1-8-13-6)
4. Rocinante III, de José A. Martínez (Club Náutico Altea), 29 punts (14-8-1-6)
5. Alo Serviman, de Carlos Costa (Club Náutico Ibiza), 30 punts (14-8-2-6).

El Solaris-Mataró contribueix a la difusió de la campanya "Mataró, ciutat mediterrània" de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica.