Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els mercats municipals convoquen un concurs de receptes de cuina elaborades pels clients

Escoltar

Els mercats municipals convoquen un concurs de receptes de cuina elaborades pels clients

Els mercats municipals de la plaça de Cuba i de la plaça Gran van posar en marxa a finals de setembre un concurs de receptes de cuina elaborades pels clients. El concurs "Del mercat a la taula", organitzat per la Xarxa de Mercats Municipals de la Diputació de Barcelona amb el suport de l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), és el primer d'aquestes característiques que es fa a Mataró i pretén dinamitzar els mercats municipals al mateix temps que es donen a conèixer els plats típics i els productes de la zona.

Per participar en el concurs, que es obert a tots clients del mercat, només cal emplenar la butlleta d'inscripció amb les dades personals i les de l'elaboració de la recepta per a quatre persones. Les receptes hauran de ser plats arrelats a Mataró i els seus ingredients s'han de poder trobar, sempre que sigui possible, al mateix mercat. Es pretén recuperar així la cuina tradicional casolana i els productes típics de cada municipi. La butlleta d'inscripció es pot descarregar a la pàgina de la Diputació i es pot trobar també als mercats. Un cop emplenades, les butlletes s'hauran de lliurar abans del 31 d'octubre de 2007 a la bústia instal·lada a la plaça de Cuba o personalment a qualsevol de les parades del mercat de la plaça Gran.

Un jurat format per representats del mercat i de la ciutat seleccionarà sis receptes finalistes entre totes les rebudes als dos mercats, i finalment n'escollirà dues de guanyadores entre aquestes sis. Els criteris per a l'elecció seran la combinació idònia entre ingredients i tècnica culinària i el fet que els plats siguin típics i utilitzin productes de la zona.

Les sis receptes finalistes rebran un lot de productes del mercat o un val de compra pel mateix valor. Per la seva banda, els dos guanyadors rebran un trofeu exclusiu de la Diputació de Barcelona. La campanya finalitzarà amb l'edició del llibre "Del mercat a la taula" que contindrà una recopilació de primers plats, segons i postres que hagin sortit guanyadors a la província de Barcelona i del qual està previst es reparteixin gratuïtament als mercats uns 900.000 exemplars.