Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els premis Manuel de Pedrolo de narrativa de ciència-ficció arriben a la desena edició

Escoltar

Els premis Manuel de Pedrolo de narrativa de ciència-ficció arriben a la desena edició

El proper dissabte 27 es farà públic el veredicte de la desena convocatòria dels premis Manuel de Pedrolo de ciència-ficció que estan organitzats pel Patronat Municipal de Cultura. Per tal de celebrar els deu anys del premi literari s'han programat també la presentació d'una col·lecció de ciència-ficció, una xerrada i la projecció d'una pel·lícula. L'acte tindrà lloc a la Biblioteca pública Pompeu Fabra a partir de les 10 h.

Aquesta convocatòria ha establert com a única categoria la novel·la curta. S'hi han presentat quatre relats de ciència-ficció que aspiren al primer premi, dotat amb 3.000 € i que serà publicada dins de la col·lecció de ciència-ficció de Pagès Editors. El jurat podrà concedir, si ho considera oportú, un segon premi finalista de 1.000 € i també amb la possibilitat de ser publicat.

El jurat està format per:

. Miquel Barceló, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i director de la col·lecció Nova d'Ediciones B. Actuarà com a president del jurat, a proposta del president del Patronat Municipal de Cultura, Sergi Penedès.

. Maria José Recoder, membre del Consell Plenari del Patronat Municipal de Cultura.

. Manuel Moreno, membre de l'Associació AC 2001.

. Jordi Dòria, a proposta de l'Associació AC 2001.

. Antoni Munné, a proposta de Pagès Editors.

La jornada inclourà la presentació de les col·leccions de ciència-ficció a càrrec d'Antoni Munné-Jordà, de Pagès Editors, i de Miquel Barceló, de Nova-Ediciones B. A continuació hi haurà una xerrada a càrrec de Ramon Carrera, catedràtic de la Universitat Politècnica de Catalunya, i tot seguit l'acte de lectura del veredicte i lliurament de premis, cap a la una del migdia aproximadament. La jornada acabarà a la tarda amb la projecció, a la mateixa Biblioteca Pompeu Fabra, de la pel·lícula "Con destino a la luna" d'Irving Pichel.