Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els tallers "Posa't al dia" tanquen la tercera edició amb nou èxit de participació

Escoltar

Els tallers "Posa't al dia" tanquen la tercera edició amb nou èxit de participació

TecnoCampusMataró ha tancat la tercera edició dels tallers gratuïts de noves tecnologies "Posa't al dia" amb gran èxit de participació. Un total de 525 ciutadans i ciutadanes han participat al segon semestre de la tercera edició dels tallers gratuïts de noves tecnologies "Posa't al dia", que organitza TecnoCampusMataró (TCM) i l'Ajuntament en col·laboració amb altres entitats. En aquesta darrera edició, s'han impartit 76 cursets repartits en 228 hores lectives.

Amb aquest balanç més que positiu, TCM es prepara per posar en marxa la quarta convocatòria dels cursos, que s'iniciaran al gener amb interessants novetats destinades a millorar la formació en Tecnologies de la Informació i de la Comunicació (TIC) de la ciutadania.

Tots aquells interessats en participar en aquesta nova edició es poden inscriure a partir del 15 de gener mitjançant el web de TecnoCampusMataró, el telèfon 010 o personant-se al Casal de Joves Sidral de Mataró (Plaça d'Espanya, 1), a les Oficines d'Atenció Ciutadana (OFIAC) i als Centres Cívics de la ciutat.

TecnoCampusMataró organitza aquests tallers amb el suport de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració de l'Escola Universitària Politècnica de Mataró (EUPMt), Mataró Wireless i la Tecnoescola Mataró II.

Més de 500 persones

El segon semestre d'aquesta tercera edició s'ha desenvolupat des del 2 d'octubre fins el 16 de desembre, i s'han format un total de 525 persones. El perfil dels assistents als tallers ha estat el d'una dona en actiu, d'entre 30 i 40 anys, amb estudis elementals i procedent de Mataró. En segon terme, també han estat nombrosos els participants amb edats compreses entre els 40 i els 50 anys, en situació d'atur i amb estudis mitjans, procedents de diferents poblacions de la resta del Maresme.

Tal i com ha passat en edicions anteriors, els cursets més sol·licitats han estat els tallers més bàsics: Perdre la por a l'ordinador, Writer.El Processador de textos d'OpenOffice, Què és Internet? i El correu electrònic. A més, també ha tingut molta demanda el taller complementari Comunica't per Internet i els avançats Manteniment d'un ordinador, Retoc fotogràfic per ordinador i Vídeo digital.

Aquest semestre l'han integrat 17 tallers dividits en tres blocs en funció dels coneixements dels participants: quatre tallers bàsics per iniciar-se en l'ús de l'ordinador i d'Internet; set cursos complementaris per aquells que ja tenen coneixements en noves tecnologies; i sis tallers avançats destinats a persones amb una base sòlida en matèria TIC.

Cada taller té una durada de tres hores, i s'ha impartit de dilluns a dissabte en horari de matí o de tarda al Casal de Joves Sidral de Mataró.

Quarta edició amb novetats

TecnoCampusMataró ja prepara una nova edició dels tallers "Posa't al dia", que es cursaran entre el 15 de gener i el 22 de juny al mateix Casal de Joves. En el primer semestre de la quarta edició s'impartiran un total de 504 hores lectives destinades a formar a 1.344 ciutadans.

En aquesta convocatòria hi haurà novetats importants: s'oferirà un curs menys, però s'augmentarà la durada d'alguns tallers de tres a sis hores. Aquest fet es donarà sobretot al bloc de cursos bàsics, i l'objectiu és que els participants que entren en contacte per primera vegada amb les tecnologies puguin treure el màxim partit d'un ordinador i utilitzar els cercadors d'Internet i el correu electrònic de manera efectiva.

A més, s'incidirà en l'ús del programari lliure i s'explicarà què és la "Carpeta ciutadana", una eina de que disposa l'Ajuntament de Mataró per tal que els usuaris puguin accedir als recursos que es poden gestionar a través de la xarxa.

Més de 3.200 persones formades

En les tres edicions dels tallers "Posa't al dia", TCM ha apropat les noves tecnologies a 3.202 persones de totes les edats i condicions.

Des de la primera convocatòria dels tallers, que va tenir lloc el 2004, el nombre de participants als cursos ha anat en augment. Així, el primer any es van formar 720 persones, i l'any següent els assistents ja van ser 1.037. Durant la tercera edició que ara conclou, un total de 1.445 persones han rebut formació en noves tecnologies.