Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es presenta el nou programa d'activitats per a la setmana dedicada al voluntariat

Escoltar

Es presenta el nou programa d'activitats per a la setmana dedicada al voluntariat

La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena ha presentat, sota el marc de l'Agenda per la Solidaritat Local, el programa d'actes que es realitzaran amb motiu de la setmana del Voluntariat, que tindrà lloc del 10 al 16 de desembre d'enguany. Les activitats es duran a terme sota la coordinació de la Fundació Hospital i la col·laboració de gran part de les entitats de la ciutat.

Per a la presentació del programa d'activitats s'ha escollit el Dia del Voluntariat, avui 5 de desembre, a les 13h, a la sala d'actes de la Fundació Hospital. L'acte ha estat presidit per Carme Esteban, regidora de Benestar Social, Gent Gran, Salut i Consum, i presidenta de la Fundació Hospital. També s'ha comptarà amb la presència d'Antoni Vila, de Càritas Interparroquial de Mataró, de Manuel Roca, de les conferències Sant Vicenç de Paül i de Santi de Arcos, de Creu Roja.

Durant la setmana dedicada al voluntariat, que s'iniciarà el proper dia 10 de desembre, amb la conferència "El voluntari: agent de sensibilització", es podran seguir les més de 15 activitats programades, portades a terme per diferents entitats implicades de Mataró. Els actes i activitats estaran oberts a la participació de tothom i tindran un marcat accent lúdic i pedagògic entorn, sempre, a la figura del voluntari.

"L'hora del conte a la setmana dedicada al voluntariat" o xerrades com "El comerç just i el consum responsable", a més de la campanya de donació de sang "amb un cop no n'hi ha prou", són algunes de les diverses propostes que tindran lloc al llarg de la setmana i que, com l'any passat, comptaran amb la implicació d'un gran nombre de persones voluntàries.

Com a cloenda, amb el títol "La teva plaça, la teva festa!", el dissabte, dia 15 de desembre es realitzarà a la plaça del Voluntariat (situada al costat del nou poliesportiu de Cirera, Teresa Maria Roca, a l'avinguda del Corregiment) la gran festa final per a totes les persones de la ciutat amb més actes i activitats, tant al matí com a la tarda, com ara tallers, balls, trobada de gegants, xocolatada, etc.

Des de l'any passat, la Setmana del Voluntariat s'emmarca dins de l'Agenda per la Solidaritat Local, projecte impulsat per la Fundació Hospital, que pretén contribuir a la dinamització del teixit associatiu i potenciar accions solidàries en l'àmbit social i sociosanitari, i té com a un dels seus objectius principals potenciar el dia del voluntariat.