Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

GINTRA adjudica el servei de retirada i dipòsit de vehicles

Escoltar

GINTRA adjudica el servei de retirada i dipòsit de vehicles

L'empresa Estacionamientos y Servicios, SA s'encarregarà de retirar de la via pública aquells vehicles indegudament estacionats i, posteriorment, els traslladarà al dipòsit municipal de Mataró. El Consell d'Administració de la societat municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA) va adjudicar aquest servei en la reunió del 12 de desembre.

El servei s'ha adjudicat per concurs amb un pressupost de 434.157 euros, IVA inclòs. L'empresa Estacionamientos y Servicios es farà càrrec d'aquests treballs a partir del febrer de 2008 i durant un termini de 5 anys, que es podran prorrogar com a màxim en tres anys més.

L'empresa adjudicatària retirarà de la via pública els vehicles indegudament estacionats i els traslladarà al dipòsit municipal, que actualment s'ubica a la primera planta de l'aparcament subterrani de la plaça de Granollers, sota l'edifici municipal de l'Àrea de Via Pública.

A més, Estacionamientos y Servicios realitzarà altres feines complementàries com la senyalització provisional de la via pública (en casos com la poda d'arbres, esdeveniments al carrer, etc.), la immobilització de vehicles amb parany o el moviment de vehicles i objectes de la via pública o dels dipòsits de vehicles de Mataró.

Gestió administrativa de GINTRA

La gestió administrativa del dipòsit municipal de vehicles, feina que fina ara realitzava l'anterior empresa adjudicatària, la durà a terme GINTRA a partir d'ara. L'objectiu és portar el millor control possible d'aquest dipòsit i afavorir la coordinació amb l'Àrea de Via Pública de l'Ajuntament.

L'aparcament de la plaça Granollers

Es tracta d'un aparcament amb dues plantes subterrànies i una capacitat total de 245 places. La seva principal característica és el seu doble ús, ja que la primera planta subterrània l'ocupa el dipòsit municipal de vehicles, que disposa de 106 places. Les 139 places restants, que s'ubiquen a la segona planta subterrània de l'aparcament, es destinen a l'estacionament públic en règim de rotació.

Suport logístic a la circulació

A més de construir i explotar aparcaments per a residents i gestionar la zona blava, la gestió del trànsit per part de GINTRA també requereix el recolzament logístic a la circulació per millorar la mobilitat urbana a Mataró.

Aquesta funció comporta la prestació de serveis com la retirada de vehicles indegudament estacionats o abandonats de la via pública i la gestió administrativa dels quatre dipòsits de vehicles: el de vehicles municipals, els dos de vehicles abandonats i el de vehicles judicials.