Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

GINTRA i la Unió de Botiguers signen un conveni per a l'ús de vals als aparcaments del parc de Cerdanyola i la plaça d'Occitània

Escoltar

GINTRA i la Unió de Botiguers signen un conveni per a l'ús de vals als aparcaments del parc de Cerdanyola i la plaça d'Occitània

El president de la societat municipal Gestió Integral de Trànsit Mataró, SL (GINTRA), Francesc Melero, i el president de la Unió de Botiguers de Mataró (UBM), Salvador Floriach, van signar ahir a la tarda un conveni de col·laboració per a la utilització de vals d'estacionament als aparcaments subterranis de la plaça d'Occitània i del parc de Cerdanyola, que es van inaugurar el passat mes de juliol. Aquesta modalitat de pagament funcionarà a les places en règim de rotació, que s'han posat en marxa aquest 3 de setembre.

Amb aquest acord, els establiments comercials adherits a la UBM que es trobin a les rodalies dels aparcaments de la plaça d'Occitània i del parc de Cerdanyola podran atorgar vals d'estacionament als seus clients per aquests nous aparcaments.

L'objectiu que persegueixen GINTRA i la Unió de Botiguers amb aquesta mesura és facilitar l'estacionament dels clients i incrementar la rotació dels vehicles a les zones comercials de la ciutat, per tal de fomentar el comerç i activar l'economia.

Funcionament dels vals

S'editaran dues modalitats de vals: de 30 i de 60 minuts. GINTRA aplica un descompte als comerços pels vals que adquireixen, i que després podran lliurar als seus clients per facilitar-los l'estacionament. Els usuaris hauran de validar el seu tiquet al centre de control del mateix aparcament.

Els aparcaments de la plaça d'Occitània i del parc de Cerdanyola ja apliquen el nou sistema de tarifació per minuts, que va entrar en vigor a Mataró el passat 30 d'agost. El preu en aquests aparcaments és de 0,0269 euros/minut durant l'any 2007.

Places de rotació i per a residents

Dilluns 3 de setembre van entrar en funcionament les places de rotació dels aparcaments de la plaça d'Occitània (79 places d'un total de 224) i del parc de Cerdanyola (60 places d'un total de 266) que, en tots dos casos, es situen a la tercera planta subterrània dels aparcaments.

GINTRA gestiona aquestes places, que també es destinen al lloguer nocturn perquè els veïns interessats hi puguin estacionar els seus vehicles quan no hi ha rotació (de dilluns a dissabte de 21h a 9h i diumenges i festius durant les 24h). La comercialització d'aquestes places, que també funcionen des del 3 de setembre, la du a terme GINTRA des del centre de control del mateix aparcament.

Les noves infrastructures, a més, disposen de places d'aparcament per a residents a les dues primeres plantes subterrànies. Aquestes places, que l'empresa Inmuebles Fénix 92, SL ven en règim de concessió a 50 anys, es van començar a lliurar el passat mes de juliol, coincidint amb la inauguració dels dos aparcaments. Actualment, encara queden places lliures.