Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

'Històries d'un viatge' mostra el procés migratori de dotze persones fins arribar al país d'acollida

Escoltar

'Històries d'un viatge' mostra el procés migratori de dotze persones fins arribar al país d'acollida

"Històries d'un viatge" és el nom de l'exposició que es pot veure des d'ahir 22 de gener fins al 7 de febrer a la Biblioteca pública Pompeu Fabra (plaça d'Occitània, s/n). La mostra és una de les actuacions del programa de sensibilització del Pla per a la Nova Ciutadania i està organitzada conjuntament amb l'Obra Social de la Caja de Ahorros del Mediterráneo. El regidor de Benestar Social, Sanitat i Nova Ciutadania, Oriol Batista, inaugura avui aquesta mostra a les 20 h al vestíbul de la biblioteca.

L'exposició està dividida en dues parts, una de general i una altra de local. La general l'ha portat a terme l'artista tortosina Ester Besolí que a través de pintures, plafons informatius, fotografies i un vídeo documental explica 7 històries diferents però amb punts en comú. Aquestes històries reflecteixen d'una manera artística i creativa el procés migratori de 7 persones des del seu país d'origen fins al país d'acollida, a més de mostrar les vivències, sentiments i experiències personals dels protagonistes

La part local consta de fotografies i plafons explicatius de 5 històries de vida. Són les històries de 5 persones que han emigrat en un moment concret de la seva vida i han vingut a viure a Mataró. Els protagonistes provenen de: Guinea Marítima, Xina, Marroc, Xile, Argentina i Andalusia.