Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La campanya de poda de l'arbrat viari afecta enguany a 3.598 exemplars

Escoltar

La campanya de poda de l'arbrat viari afecta enguany a 3.598 exemplars

L'Ajuntament ha començat la campanya de poda de l'arbrat viari situat tant a les places i jardins públics com als carrers de la ciutat. Els treballs afecten enguany a 3.598 arbres.

La campanya va començar l'11 de desembre, tot i que els treballs més intensius començaran a partir d'aquesta setmana i es perllongaran fins el 15 de març. D'acord amb el criteri d'anys anteriors, només es poden els arbres que ho requereixen i el tipus de poda utilitzat és diferent en funció de la grandària, la floració i els elements pròxims a l'arbre. En concret, es duran a terme 3 tipus diferents de poda:

  • Poda de formació: es fa servir per potenciar l'estructura natural de cada element botànic o per adaptar els arbres al lloc on estan plantats. Condiciona el creixement de l'arbre, l'adaptació al lloc i les característiques de manteniment. Es realitza en arbres joves que han estat plantats recentment.
  • Poda de neteja: és una poda suau, d'eliminació de branques seques, malformades o que s'han fet malbé per les condicions climatològiques, i que malmeten la configuració estructural de l'arbre.
  • Poda de brocada: s'utilitza per reconduir arbres que presenten defectes en la seva formació originària.

Les espècies més nombroses que es podaran enguany són:

  • 800 plàtans de carrer (Platanus X hispànica), que suposen el 22,2% dels arbres que es podaran;
  • 458 moreres (Morus alba), que representen un 12,7% del total;
  • 300 acàcies de flor groga (Tipuana tipu), que suposen un 8,33% dels arbres a podar;
  • 263 oms (Ulmus pumila), que suposen un 7,3%;
  • 219 acàcies del Japó (Sophora japonica), que representen un 6,08% del total.

Totes les branques, fulles i troncs dels arbres són triturades i emmagatzemades perquè, després d'un tractament i selecció de les restes, es puguin utilitzar com a "mulch" als diferents parterres de la ciutat. Aquesta matèria ajuda a millorar l'estructura del sòl, conserva el grau d'humitat i evita el creixement de males herbes.

Els treballs de poda els executa, d'una banda, el personal de la Secció de Jardineria del Servei de Manteniment (719 arbres), d'altra banda l'empresa Arborist, que ha estat l'adjudicatària del contracte per a la realització de la campanya de poda (2.237 arbres) i, per últim, l'empresa FCC amb càrrec al contracte per al manteniment de les zones verdes (642 arbres) que té signat amb l'Ajuntament. Hi podrà haver fins a dos equips de poda en ple funcionament a diferents llocs de la ciutat.

Els treballs que es realitzaran durant la campanya de poda tenen un pressupost global de 118.796,11 euros.

Els llocs on es fa la poda es senyalitzen com a mínim 48 hores abans, amb indicació del dia i horari en què es desenvoluparan els treballs, que habitualment es fan entre les 7.30 i 15.00 hores. L'execució dels treballs pot afectar puntualment a la circulació i a l'aparcament dels vehicles.

Durant aquesta setmana, el personal de l'Ajuntament té previst realitzar treballs de poda a la ronda de la Creu de Pedra, la plaça de Joan XXIII i la plaça de Catalunya. L'empresa Arborist estarà treballant al carrer de Josep Calvet, el Camí del Sant Crist, el carrer de Pere Bosch i Gimpera i el Camí del Mig.