Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Cavalcada de Reis reuneix al seu pas prop de 70.000 persones

Escoltar

La Cavalcada de Reis reuneix al seu pas prop de 70.000 persones

La tradicional cavalcada de Reis recorrerà de nou els carrers de la ciutat demà divendres 5 de gener a partir de les 17.30 hores. L'arribada dels Reis d'Orient ha estat precedida pels Missatgers Reials que van arribar en helicòpter el passat dimarts. Ahir i avui els patges reials recullen les cartes dels nens a diferents punts de la ciutat.

La cavalcada sortirà demà a les 17.30 h de la plaça de Puerto Rico i passarà per la ronda d'Alfons X el Savi, la plaça d'Espanya, el Camí de la Geganta, la plaça de Granollers, la ronda de Leopoldo O'Donnell, la plaça de Manuel Serra i Xifra, el Camí del Mig, el carrer de Miquel Biada, la ronda d'Alfons XII, la plaça d'Alexander Fleming, el Camí Ral, La Rambla, la plaça de Santa Anna i La Riera fins arribar a la plaça de l'Ajuntament.

L'arribada dels Reis a l'Ajuntament està prevista cap a les 19.40 hores.

Les carrosses recorren en total 4.200 metres per on es reparteixen prop de 3.000 kg de caramels. Aquest acte és un dels més multitudinaris del calendari festiu de la ciutat, la participació està estimada al voltant de 70.000 persones.

La comitiva la formen 13 carrosses, 2 comparses sense carrossa i els vehicles decorats per 5 entitats de la ciutat. Obriran la cavalcada els vehicles de les 5 entitats i 1 que anirà a peu, que aquests any són els Armats de Mataró (furgoneta més plataforma), l'Hermandad Nuestra Señora del Rocío (tractor més plataforma), l'Associació de Veïns de la Llàntia (camió), Casa de Andalucía (tractor més plataforma), CE Mataró SAD (furgoneta) i Grup de Caminadors de la plaça d'Occitània (a peu). Després desfilaran les carrosses temàtiques i comparses: la comparsa dels carters, la carrossa del tren, la comparsa i la carrosseta de les ratetes i les carrosses del tramvia, l'avió, el vaixell, els arlequins, la Blancaneus, l'oca, Egipte, les joguines i l'iceberg. Per últim, tancaran la comitiva les 3 carrosses dels Reis d'Orient.

Abans de la cavalcada s'han dut a terme les tasques de posada a punt de les carrosses, que consisteixen en la neteja, revisió de la pintura, arranjament mecànic, fusteria i utilleria diversa. Enguany, a més, s'ha millorat la mobilitat de les carrosses de l'oca, el vaixell i l'avió que aniran arrossegades per quads i les carrosses dels Reis s'arrossegaran per tot terrenys. S'han substituït les torxes de foc que portaven les carrosses de la comitiva dels Reis per unes torxes lluminoses sense foc i també, després de molts anys, la carrossa del tramvia traurà fum.

A la cavalcada hi participen prop de 600 persones, entre organitzadors, figurants, serveis municipals i serveis externs, així com diferents equips de suport. La cavalcada està organitzada pel Patronat Municipal de Cultura i la Comissió de Reis 2006, amb la col·laboració de diferents departaments de l'Ajuntament, dels equips de protecció civil (Creu Roja, Bombers, agrupació de defensa forestal), entitats (associacions de veïns de Cirera, Vista Alegre, Pla d'en Boet, Cerdanyola, Sala Cabañes i la Colla Castellera Capgrossos de Mataró) i diferents col·lectius de la ciutat.

Mesures de seguretat

Enguany la Policia Local ha destinat 75 agents, 2 vehicles i 4 motocicletes per cobrir la cavalcada. A més, un vehicle d'aigua de l'Agrupació per a la Defensa Forestal, 2 ambulàncies, un vehicle adaptat de la Creu Roja, 2 vehicles de suport mecànic i 2 de manteniment i 1 de recurs.

Des de l'any 2005 hi ha en marxa un pla específic municipal per a la Cavalcada de Reis que millora i assegura tots els temes de coordinació i seguretat.

Com a mesures complementàries es requereix dels ciutadans el següent:

. Que evitin recollir caramels a la zona de pas de les carrosses.

. Que vigilin que els nens i nenes no s'acostin a les rodes dels vehicles.

. La pujada dels nens i nenes a la carrossa dels Reis la faran només els patges de cada carrossa.

. Queda prohibit transitar entre els vehicles i les carrosses durant tota la cavalcada.

. Que fixin un punt de trobada amb els nens i nenes en cas que es perdin. Si això es produís, cal avisar la Policia Local o la Creu Roja.

Afectacions al trànsit i a l'aparcament

Amb motiu de la cavalcada, a partir de les 17.30 hores es tallaran a la circulació el carrer de la Coma i la Muralla dels Genovesos, així com el carrer de Sant Josep, el carrer d'Amàlia i la Muralla del Tigre. Els vehicles tampoc podran circular en els trams en què discorri la cavalcada, que es reobriran al trànsit a mesura que vagin passant les carrosses.

La parada de taxis de la Muralla de Sant Llorenç quedarà anul·lada. També es produiran diferents afectacions en el servei del Mataró Bus.

L'accés a l'aparcament de la Riera quedarà interromput a partir de les 17.30 hores. La sortida dels vehicles s'haurà de realitzar pel carrer d'en Moles. L'accés als aparcaments de la plaça de Santa Anna, Parc Central i plaça de Granollers quedarà interromput mentre transcorri la cavalcada per aquests punts.

L'aparcament en superfície també es veurà afectat per permetre el pas de les carrosses:

A partir de les 6.00 hores quedarà prohibit estacionar a:

 • carrer de Floridablanca, costat Girona, entre el carrer de Prat de la Riba i la ronda d'Alfons X el Savi,
 • carrer d'Enric Prat de la Riba, ambdós costats, entre el carrer de Floridablanca i la plaça de Puerto Rico.

A partir de les 15.00 hores, també quedarà prohibit l'estacionament a:

 • ronda d'Alfons X el Savi, costat muntanya, entre la plaça de Puerto Rico i el carrer del Lapidario
 • ronda d'Alfons X el Savi, costat muntanya, entre el passeig d'Antoni Martí Cabanellas i la plaça d'Espanya
 • ronda de Leopoldo O'Donnell, ambdós costats, entre el carrer de Domènec Matheu i la plaça de Manuel Serra i Xifra
 • camí del Mig, costat muntanya, entre la plaça de Manuel Serra i Xifra i el carrer de Joan Larrea
 • carrer de Miquel Biada, costat muntanya, entre el carrer de Joan Larrea i la ronda d'Alfons XII (inclòs el xamfrà dret amb la ronda d'Alfons XII)
 • plaça d'Alexander Fleming
 • Camí Ral, ambdós costats, entre la plaça d'Alexander Fleming i el carrer d'Iluro
 • La Rambla (zona de càrrega i descàrrega)
 • La Riera, entre la Muralla dels Genovesos i la plaça d'Espanya.

A la web de l'Ajuntament (www.mataro.cat) es pot trobar tota la informació sobre la Cavalcada de Reis i, com a novetat d'aquest any, també es pot imprimir la carta dels Reis o enviar-la directament.

Visites dels Reis

El dissabte, 6 de gener, els Reis d'Orient visitaran a les 10.00 h la Residència Municipal de Sant Josep; a les 10.45 h l'Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena; a les 11.30 h l'Hospital de Mataró i a les 12.15 h la residència d'avis Gatassa.