Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La gala dels Premis Butaca d'enguany se celebrarà el 26 de novembre en el Poliesportiu Teresa Maria Roca

Escoltar

La gala dels Premis Butaca d'enguany se celebrarà el 26 de novembre en el Poliesportiu Teresa Maria Roca

El president del Patronat Municipal de Cultural, Sergi Penedès, i els directors dels Premis Butaca de Teatre i Cinema, Toni Martín i Glòria Cid, han presentat avui en roda de premsa la XIII edició dels Premis Butaca de Teatre i Cinema de Catalunya. La gala tindrà lloc el proper 26 de novembre al Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca a les 22 h.

En aquesta edició, l'Ajuntament de Mataró s'incorpora als premis com a organitzador, mentre que el consistori de Premià de Mar (municipi que els ha organitzat durant onze anys) es converteix en membre fundador d'aquests guardons.

Les nominacions 2007 es van presentar el passat octubre en el transcurs d'una roda de premsa al Pati Manning de la Diputació de Barcelona.

La gala dels Premis Butaca 2007

La gala reuneix a la majoria de professionals del sector i que, des de l'any passat, se celebra a diverses localitats de la província de Barcelona, gràcies al suport de la Diputació de Barcelona (Oficina de Difusió Artística). En el decurs de la gala actuaran Clara Segura i Albert Triola, Dani Nel·lo & Míriam Swanson, Lídia Pujol, així com la dansa de la companyia Trànsit de Maria Rovira i la sempre singular intervenció d'Ángel Pavlovsky.

Els espectadors voten

El proper diumenge 18 de novembre finalitza el període de votació de la tretzena edició dels Premis Butaca de Teatre i Cinema de Catalunya, que enguany compta amb 15 categories dedicades a les arts escèniques i 3 al cinema que es fa al nostre país, a més d'una nova categoria (patrocinada per Tel-entrada de Caixa Catalunya) que vol reconèixer propostes d'altres disciplines o formats. En definitiva, poc a poc aquests premis creixen i cerquen la manera d'arribar a més àmbits culturals.

Des del passat mes d'octubre, durant un període de més de sis setmanes, els espectadors hauran pogut escollir els seus preferits entre els diferents nominats a aquests premis, els únics de teatre que es basen en el vot popular i que estan organitzats per una entitat que no té cap vincle directe amb el sector.

La comissió dels premis, formada íntegrament per espectadors, entrega a més cada any alguns premis honorífics i de reconeixement a diferents professionals del teatre o el cinema. Així en el transcurs de la gala, es concediran les Butaques Honorífiques a Jaume Mateu "Tortell Poltrona", per tota una vida dedicada al circ, i als Cinemes Verdi, en els seus vint anys d'història, una trajectòria marcada per la independència i el cinema més experimental.

Per assistir a la gala s'hauran d'adquirir les entrades a través del Tel-entrada de Caixa Catalunya o a qualsevol de les seves oficines. El preu és de 15 € i els abonats a la temporada estable de teatre del Teatre Monumental tenen un preu especial de 12 €. L'aforament és limitat i les entrades numerades.