Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La jornada de portes obertes del dia de Sant Jordi atrau més de mil persones

Escoltar

La jornada de portes obertes del dia de Sant Jordi atrau més de mil persones

Mil tres-centes cinc persones van visitar ahir la Casa Gran en la jornada de portes obertes organitzada per l'Ajuntament amb motiu de la Diada de Sant Jordi. Els visitants van rebre una planta (petit roser) cultivada pel Servei de Jardineria en el viver municipal.

Quasi la meitat dels visitants, 562, han estat escolars de 8 centres educatius de la ciutat que han tingut l'oportunitat de conèixer de ben a prop els espais de l'antic hospital on ara s'hi ubica l'Ajuntament. Les visites les han guiat els propis regidors del consistori que han anat explicant la història de l'immoble posant de relleu els principals detalls i elements decoratius de cada sala.

L'any passat es van fer dues jornades de portes obertes que van reunir a 2.300 persones. El 2005 en van ser 1.800.

L'Ajuntament ha estat obert de 10.00 a 18.00 h.

Un recorregut per més de 400 anys d'història

El recorregut per l'edifici s'iniciava en el vestíbul de la primera planta i tot seguit es pujava per l'escala per accedir al primer pis, on s'hi troben el vestíbul de la segona planta amb les pintures murals de Jordi Puiggalí; el Saló de Sessions on hi destaca el sostre enteixinat de Puig i Cadafalch; la Sala dels Lleons i el pati central al voltant del qual hi estan penjats els quadres dels mataronins il·lustres. L'espai, que s'anomena Galeria dels mataronins il·lustres, compta amb onze quadres.