Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Govern aprova un projecte per millorar els accessos al Parc Forestal

Escoltar

La Junta de Govern aprova un projecte per millorar els accessos al Parc Forestal

El Servei de Serveis i Manteniment de l'Ajuntament millorarà els accessos al Parc Forestal, amb l'arranjament del camí principal que travessa l'espai verd i la recuperació del camí de la riera de Cirera. L'objectiu d'aquestes actuacions és millorar l'accessibilitat del parc, una de les línies de treball que destacava el Pla Director del Parc Forestal, redactat per la Diputació de Barcelona al 2002. La Junta de Govern Local va aprovar inicialment el projecte el passat dia 5.

La necessitat de millorar els accessos al parc també es va recollir en una proposta de resolució que, a instàncies del grup municipal de CiU, va aprovar per unanimitat el Ple de l'Ajuntament al 2005.

El camí de la riera de Cirera

El camí de la riera de Cirera travessa terrenys de la urbanització Can Vilardell. El projecte preveu millorar els dos trams del camí que actualment són practicables, estabilitzant el ferm i ampliant-ne la secció. Aquests dos trams estan separats ara per terrenys privats. Amb l'objectiu de connectar-los, es farà un accés provisional que permetrà arribar al carrer de Garbí des del punt on acaba el primer tram del camí en sentit muntanya-mar. Després, es podrà continuar el recorregut pel mig de la urbanització fins enllaçar novament amb el camí peatonal a l'alçada de la carretera de Cirera.

A les zones singulars del trajecte es col·locaran bancs formats per travesses de fusta i papereres.

Nou accés i millora de l'eix principal

El projecte també preveu crear un nou accés al parc, a la confluència del camí de la riera de Cirera amb l'avinguda del Parc Forestal. Aquest accés conduirà a l'aparcament, i d'aquest a l'eix principal, el camí que travessa l'espai verd de punta a punta i on es situen es miradors, el bar-restaurant i la resta d'equipaments.

L'eix principal s'arranjarà, ampliant la secció i consolidant el ferm, es col·locaran baranes a punts perillosos i es millorarà la recollida d'aigües. A l'extrem on hi ha el restaurant s'instal·larà una passarel·la de fusta per fer accessible la zona verda a les persones amb problemes de mobilitat des de l'avinguda del Parc. En el futur, es preveu fer totalment accessible el traçat de l'eix principal.

Els treballs d'arranjament dels camins inclouran la replantació vegetal en aquelles zones on sigui necessària, tot mantenint les espècies existents.

Abans no s'adjudiquin els treballs, el projecte ha de superar els tràmits d'informació pública i adjudicació a una empresa especialitzada. Els treballs estan pressupostats en 202.057 euros.