Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Mitja Marató 'Ciutat de Mataró' celebra la desena edició amb activitats paral·leles

Escoltar

La Mitja Marató 'Ciutat de Mataró' celebra la desena edició amb activitats paral·leles

El president del Patronat Municipal d'Esports (PME), Ivan Pera, ha presentat avui, 26 de novembre, la 10a Mitja Marató "Ciutat de Mataró" i 14a Marató Escolar que tindran lloc el proper diumenge 2 de desembre.

La cursa, que s'iniciarà a la plaça d'Espanya a les 10 h i que té un recorregut de 21,097 km, forma part del calendari de la Federació Catalana d'Atletisme i del calendari nacional de la Real Federació Espanyola d'Atletisme. La prova és puntuable per a la II Challenge de Mitges Maratons del Gran premi de la Diputació de Barcelona i per a la lliga d'intern@utes 2007.

La Mitja Marató està organitzada pel PME, el Centre Atlètic Laietania, el Grup Atletisme Lluïsos Mataró i Maimakansu. Els patrocinadors són Procter & Gamble, Sunny Delight, Caixa Laietana, Ronda 43 € Intersport, BDF Beiersdorf, La Troupe Events i Divina Pastora. La prova esportiva també compta amb la participació dels Voluntaris per al Futur.

Novetats i activitats paral·leles

El canvi de recorregut és una de les novetats d'enguany. Les obres al Camí Ral han provocat una modificació del recorregut tradicional i ara la cursa es desviarà del Camí Ral pujant pel carrer de l'Hospital fins al carrer de Sant Ramon, carrer de Pasqual Madoz i Camí Ral i a partir d'aquí es tornarà a fer el recorregut habitual. En el carrer de Juan de la Cierva hi ha un altre canvi: en lloc d'anar per l'N-II fins la Procter & Gamble, es passarà pel Parc de Mar.

Una altra de les novetats és la cessió dels aparcament de Mataró Parc per ubicar un sistema d'autobusos llançaderes de Mataró Bus que portaran els atletes fins a la zona de sortida, a la plaça d'Espanya.

Amb motiu del desè aniversari, s'ha organitzat un concurs fotogràfic amb la col·laboració de la Unió Excursionista de Catalunya amb la mitja marató com a únic i principal motiu. Una altra de les activitats paral·leles serà la taula rodona "Mitges maratons-curses populars, diferents visions", que es farà el divendres 30 de novembre, a la Peixateria, a les 20 h. El moderador serà el metge i atleta Joaquim Martorell, hi participaran també l'atleta Meritxell Calduch, el fisioterapeuta Julian Casanova i l'organitzador d'events esportius Andreu Ballvé.

Les cheerleaders de la Unió Esportiva Mataró i el Club Patinatge Mataró faran exhibicions en diferents indrets per on passa la cursa.

Els premis

Els participants a la cursa es divideixen en sis categories segons l'any de naixement i també hi ha una categoria per als atletes amb cadires de rodes. Els tres primers de cada categoria masculina i femenina rebran un trofeu així com els equips masculí i femení (5 corredors) i l'equip amb més corredors.

Els premis en metàl·lic són de 500, 400, 300, 200 i 150 euros per als primers classificats masculins i femenins de les cinc primeres categories.

Els participants que rebaixin el rècord de la prova -situat en 1h 04 m pels homes i 1h 14m i 45s per les dones- rebran un premi especial de 1.000 euros.

El dia 21 de novembre es van tancar les inscripcions amb més de 1.600 inscrits. Els dorsals es podran recollir el mateix dia de la cursa a partir de les 8.30 h o el dia abans, de 17 h a 21h, a la plaça de Santa Anna on se celebrarà la Fira de dissabte. Aquesta fira es traslladarà el diumenge a l'antic Parc Central.