Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nau Cabot i Barba acull la nova proposta artística de Josep Rodri "Violències"

Escoltar

La Nau Cabot i Barba acull la nova proposta artística de Josep Rodri "Violències"

Avui divendres i demà dissabte, entre les 7 i les 9 del vespre, i el proper cap de setmana 3 i 4 de febrer en el mateix horari, es podrà visitar a la Nau Cabot i Barba el nou projecte artístic de Josep Rodri, programat pel Patronat Municipal de Cultura de Mataró. La proposta està formada per 4 accions teatrals, 3 instal·lacions i 3 videoinstal·lacions, totes pensades per fer reflexionar l'espectador sobre el tema de la violència i les seves manifestacions en el nostre entorn diari.

La idea i creació és de Josep Rodri, director del Col·lectiu Teatre per la Pau. El seu anterior muntatge, Morir a Bagdad, creat arrel de la invasió d'Irak, va tenir un gran èxit de públic i crítica i va ser representat en nombroses poblacions de Catalunya.

El passat mes d'octubre l'exposició-espectacle es va estrenar en el marc del Festival Panorama d'Olot, i posteriorment també es va muntar al Festival Internacional de Teatre Entrecultures de Tortosa.

El muntatge

Les accions teatrals, que comptaran amb la presència de 6 actors i actrius, posen en escena accions en les quals la violència física o psíquica n'és la protagonista: "Lascia ch'io pianga", que tracta sobre la violència de gènere; "Terrorista", sobre el fanatisme i la inseguretat de la societat actual; "Bona nit", sobre el menyspreu i abusos cap a la gent gran, i "Militar", un estament que sovint demanda tenir més protagonisme.

Les instal·lacions són "Melilla", que refelcteix el drama de les fronteres que els immigrants volen saltar; "Nord/Sud" on, a partir del menjar, s'evidencien les diferències entre el seu abús i la seva manca, i "La mañana", que fa referència a la violència verbal que alguns mitjans poden exercir.

Finalment hi ha tres videoinstal·lacions: "Olé", que aborda el debat existent sobre les curses de tots, "Morir a Bagdad", reproducció filmada d'alguns monòlegs que formaven part de l'espectacle amb aquest nom, i "Violències", la proposta de l'artista Jordi Cuyàs basada en una sèrie de dibuixos sobre les víctimes i els botxins de les accions violentes.

L'entrada és gratuïta i les característiques del muntatge permeten que el visitant-espectador tingui la llibertat d'observar i deambular entre els diferents espais.