Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Nit de la Solidaritat té com a convidat el periodista Bernard Cassen

Escoltar

La Nit de la Solidaritat té com a convidat el periodista Bernard Cassen

La desena edició de la Nit de la Solidaritat tindrà lloc el proper divendres 23 de març al Teatre Monumental a les 20 h. La Nit de la Solidaritat està organitzada pel Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional i compta en aquesta edició amb Bernard Cassen, periodista i director general del diari francès "Le Monde diplomatique".

En el transcurs de l'acte, la regidora de Cooperació, M. Rosa Cuscó, presentarà la memòria sobre els projectes i activitats que s'han fet durant el 2006. Després un representant del consell municipal organitzador farà una intervenció i finalment Bernard Cassen parlarà sobre "Els moviments socials, l'impuls a les organitzacions internacionals".

Enguany, a més de la publicació del balanç de 2006, també es farà entrega als assistents d'un DVD on s'explica l'evolució de la Nit de la Solidaritat des de diferents punts de vista. El reportatge també mostra, en veu d'un representant de cadascuna d'elles, les associacions que formen part del consell i els projectes que estan desenvolupant. El DVD l'ha produït Clack Produccions.

L'acte clourà amb l'actuació musical del cor Gospel sons.

Breu biografia de Bernard Cassen

Bernard Cassen (París, 1937) és professor emèrit de l'Institut d'Estudis Europeus de la Universitat de París VIII i titular d'una càtedra europea Jean-Monnet de Ciències Polítiques. És periodista i director general del diari "Le Monde diplomatique"

Ha estat el fundador i el primer president d'Attac France (Associació per a la Taxació de les Transaccions financeres i Acció Ciutadana) de 1998 al 2002. També ha impulsat la creació d'una xarxa europea i mundial dels moviments Attac que compten actualment amb aproximadament 50 organitzacions membres. Cassen participa regularment a les activitats dels grups Attac d'Espanya i sobretot de Catalunya.

També ha estat un dels promotors l'any 2000 del Fòrum Social Mundial que es va celebrar per primera vegada a Porto Alegre.

Bernard Cassen és una de les figures més reconegudes del moviment altermundialista a escala internacional.