Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La plaça de l'Ajuntament acull la XII Fira Mercat de Tardor

Escoltar

La plaça de l'Ajuntament acull la XII Fira Mercat de Tardor

Els propers 3 i 4 de novembre tindrà lloc a la plaça de l'Ajuntament la XII Fira Mercat de Tardor. La mostra, organitzada per l'Institut Municipal de Promoció Econòmica de Mataró (IMPEM), acullirà 25 expositors entre els quals trobarem parades de bolet fresc, en conserva, en pols i assecats, carbasses, moniatos, fruits secs, codonyat, pa i coques elaborats amb productes de tardor, embotits artesans fets amb bolets, neules, llardons, salses naturals, melmelades i llibres especialitzats en bolets i vins entre d'altres productes. La XII Fira Mercat de Tardor es podrà visitar de 10 a 21 h. Dins de les activitats de la fira, el mateix diumenge 4 a les 12 h, tindrà lloc a la plaça la degustació gratuïta d'arròs amb bolets organitzada per l'IMPEM amb la col·laboració del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme i l'Escola de Restauració i Cambreria de Mataró.

XXIII Exposició de bolets del Maresme

A més de la fira pròpiament dita, la Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró organitza, com cada any, l'exposició de bolets del Maresme que enguany arriba a la seva XXIII edició. La mostra pretén donar a conèixer el món dels fongs, com a condició fonamental per tal de col·laborar en la conservació del patrimoni natural i es pot visitar des del 27 d'octubre i fins al 4 de novembre al Museu de Mataró (El Carreró, 17-19) de dilluns a divendres de 18 a 21 h i els dissabtes, diumenges i festius d'11 a 14 h i de 18 a 21 h. A més, l'exposició inclou altres activitats complementàries:

La sortida popular a buscar bolets que es va fer el 27 d'octubre. Les peces recollides en l'excursió es poden contemplar a l'exposició.

Taller del joc del Follet boletaire a càrrec de Gest Lúdic l'Obrador, que tindrà lloc també el diumenge 4 de novembre de 10 a 13 h a la plaça de l'Ajuntament. Aquest taller ensenyarà a identificar les diferents varietats de bolets mentre es juga. Es tracta d'una activitat organitzada per la Diputació de Barcelona dins de les activitats del programa "Viu el Parc" del Montnegre i el Corredor on hi col·labora el Centre de Documentació del Parc natural del Montnegre i el Corredor.

Curs de bolets adreçat a adults iniciats en la biologia dels fongs. Els dies 23, 25, 27 i 30 d'octubre s'han impartit 4 sessions teòriques i una sortida al camp i el dia 6 de novembre tancarà els cursos una classe d'observació de bolets al microscopi.

Activitats gratuïtes per a escolars. Les inscripcions s'han d'adreçar al Museu de Mataró. Cal concertar dia i hora al telèfon 93 741 29 30 (trucar de dilluns a divendres de 9 a 14 h):

  • "Visites guiades a la 23a Exposició de bolets del Maresme". Del 29 al 31 d'octubre i el 2 de novembre en horari lectiu.
  • Taller "Els bolets: descoberta", adreçat als alumnes d'educació infantil i cicle inicial de primària. Del 29 d'octubre al 30 de novembre, de dilluns a divendres. Durada: 1 h.
  • Taller "Els bolets: formes i colors", adreçat als alumnes de cicle mitjà i superior de primària. . Del 29 d'octubre al 30 de novembre, de dilluns a divendres. Durada: 1 h 45 min.
  • Taller "Bolets: com som?", adreçat als alumnes de secundària. Del 29 d'octubre al 30 de novembre, de dilluns a divendres. Durada: 1 h 45 min.

XII Jornades Gastronòmiques dels bolets


De l'1al 18 de novembre els restaurants Bocca, Laru, Can Bruguera, Iluro i Caminetto de Mataró; Les Ginesteres, Salmaia i Sant Jaume d'Argentona i Pins Mar de Sant Andreu de Llavaneres oferiran una variada oferta de menús que tenen com a ingredient principal els bolets.

Aquestes jornades estan organitzades pel Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme.