Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local inicia la XII Campanya de Gossos a la Via Pública

Escoltar

La Policia Local inicia la XII Campanya de Gossos a la Via Pública

La Policia Local, a través de la Unitat de Qualitat de Vida i de la Policia de Barri, va iniciar el dilluns 12 de novembre la XII Campanya de Gossos a la Via Pública que finalitzarà el 23 de novembre. Els objectius d'aquesta campanya són controlar les condicions de tinença dels gossos, conscienciar als amos sobre els deures i obligacions administratius i cívics que comporta la titularitat d'un animal i denunciar les infraccions que es detectin amb sancions que van des dels 30,05 fins als 300,50 euros i fins als 15.000 euros en el cas de gossos perillosos.

En aquesta campanya es prestarà especial atenció als gossos potencialment perillosos, identificant els seus portadors i informant-los de l'obligació de disposar de la llicència municipal per poder tenir i passejar aquests gossos pels espais públics. Els portadors disposaran d'un mes per formalitzar aquest tràmit i en cas contrari seran denunciats. Aquestes gossos sempre han d'anar lligats i amb morrió.

Els agents vigilaran i denunciaran els propietaris dels animals que orinin a les zones d'esbarjo per a infants i als que no recullin les defecacions.

També s'aplicarà la nova normativa que regula les zones i els horaris on es poden deixar els gossos solts. A la resta d'espais i en els horaris no estipulats, és d'obligat compliment portar-los lligats.

Les normatives que s'apliquen són les següents:

  • Ordenança Municipal sobre la Tinença d'Animals Domèstics.
  • Ordenança de Civisme.
  • Ordenança de Residus.
  • Llei 22/2003, de 4 de juliol, de Protecció dels animals.
  • Llei 10/99, de 30 de juliol, sobre la tinença de gossos considerats potencialment perillosos.
  • Decret 170/2002, de 11 de juny sobre mesures en matèria de gossos considerats potencialment perillosos.

En la campanya de l'any anterior es van aixecar 40 actes per diferents motius com per no tenir l'animal censat, portar-lo deslligat o no recollir les defecacions.