Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Policia Local inverteix 245.900 euros en millores tecnològiques durant el 2007

Escoltar

La Policia Local inverteix 245.900 euros en millores tecnològiques durant el 2007

El Pla d'inversions de la Policia Local en matèria de millores tecnològiques previstes per a aquest any 2007 puja a 245.900 €. El pressupost i els conceptes per als quals es destinen els diners es van donar a conèixer a la Comissió Informativa de Via Pública del passat 24 de gener.

. Ampliació d'emissores trunking digital
Pressupost: 36.000 €.
Durant el primer semestre de 2007 està previst adquirir 30 nous terminals per a telecomunicacions via ràdio a la Policia Local, que completarien els 67 terminals adquirits a finals de 2006 (fixes, mòbils i portàtils). Aquests equips formen part del projecte d'adopció de la nova tecnologia de trunking digital, en substitució del trunking analògic, que estarà operatiu a partir del mes de juny. El trunking és una tecnologia de comunicacions mòbils per a aplicacions privades que ofereix serveis de transmissió de veu, dades i Internet.

Amb aquest sistema digital hi ha menys temps d'espera, més canals de veu i dades, millor cobertura i a més permet la integració en una xarxa única amb els cossos de seguretat de la Generalitat de Catalunya (Bombers, Mossos d'Esquadra).

. Nou software
Pressupost: 20.000 €.
Per tal que el trunking digital sigui compatible amb els altres elements tecnològiques que estan en ús (GPS i Integrador de comunicacions), es fa necessari un software per fer-los compatibles.

. Vehicles
Pressupost: 150.000 €.
S'adquiriran 3 turismes, 6 motos escúters, 2 motocicletes de gran cilindrada,1 furgoneta de 9 places per al transport de policies en grans operatius i 1 vehicle "pick-up" 4 x 4 per al servei de platges destinat al Servei de Protecció Civil.

. Assistents digitals personals (PDA)
Pressupost: 39.900€.
Està previst adquirir 57 agendes electròniques petites que podran portar els efectius de la Policia Local mentre patrullin per la ciutat. Les agendes tindran un software que permetrà la connexió directa amb la base de dades de la Policia Local, d'aquesta manera podran rebre la informació a l'instant sobre persones i vehicles (identificacions, recerques, vehicles denunciats...).

També es podran aixecar actes i fer denúncies, per tant el procediment serà més ràpid. I a més incorporarà la guia bàsica policial, on s'expliquen tots els protocols d'actuació per fer front a qualsevol mena de situació, i el plànol de la ciutat.