Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La revetlla de Sant Joan ja té un pla de protecció civil específic

Escoltar

La revetlla de Sant Joan ja té un pla de protecció civil específic

El Ple del mes de febrer va aprovar per unanimitat el Pla Específic Municipal per a la revetlla de Sant Joan. El pla ha estat dissenyat pel Servei de Protecció Civil de l'Ajuntament fruit d'un acord del Ple municipal del novembre de 2005 i a instàncies del grup municipal de CiU.

Així, el Pla Específic Municipal de Sant Joan (PEM) se suma al de la Fira d'Atraccions, que va ser aprovat en el Ple del mes d'octubre; al de les Processons de Setmana Santa que està pendent que sigui homologat per la Generalitat de Catalunya i el de Carnestoltes es posarà en pràctica aquest any i s'ajustarà amb els canvis que es creguin oportuns.

Els plans específics formen part del Pla de Protecció Civil Municipal i tenen per objectiu establir l'organització i els procediments mínims d'actuació dels organismes, serveis i entitats que col·laboren en tots els actes i esdeveniments festius que es realitzen a la ciutat.

PEM de Sant Joan

El document estableix que el Pla s'inicia la nit del dia 23 de juny, finalitza a la matinada del dia 24 i les accions preventives comencen el dilluns abans, atès que al llarg de la setmana es preparen les fogueres acumulant fustes i mobles vells i s'utilitzen productes pirotècnics.

Així com també enumera les ubicacions de les fogueres, els llocs de venda de productes pirotècnics (casetes i locals), les festes de carrers i les revetlles que han estat autoritzades per l'Ajuntament.

A més disposa d'una anàlisi del risc concret de les activitats i detalla les mesures de prevenció: extintors i preventius sanitaris necessaris, les característiques dels actes i les mesures de seguretat especials per a cada activitat, els serveis implicats de l'Ajuntament i els externs i els responsables municipals en cas d'emergència.

Com a accions prèvies hi ha la vigilància de la ubicació de fogueres, la càrrega de foc que tenen, les autoritzacions de festes en locals o cases privades o particulars, la venda de pirotècnia, el transport i l'emmagatzematge, la cura en les distàncies de seguretat que s'han d'establir o el recordatori de prohibicions en zones properes a bosc entre altres, o també els aspectes de coordinació dels serveis d'emergències, la coordinació entre ells, les comunicacions i l'augment de dispositius.

Davant tot aquest dispositiu necessari, es fa evident que aquest Pla específic és el més complex de què disposa l'Ajuntament fins ara i a més requereix d'una revisió i actualització cada any, ajustada a les demandes que els propis ciutadans van generant mesos o dies abans de la revetlla.