Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La temporada estable del Teatre Monumental inclou quatre obres de teatre i un de dansa

Escoltar

La temporada estable del Teatre Monumental inclou quatre obres de teatre i un de dansa

El president del Patronat Municipal de Cultura (PMC), Sergi Penedès, ha presentat avui la temporada estable de teatre i dansa, de gener a maig de 2008, que es farà al Teatre Monumental.

Obrirà la programació l'obra "Coral romput", l'adaptació escènica dirigida per Joan Ollé d'un llibre i un disc que van fer història. Serà el divendres 25 de gener. El dissabte 23 de febrer arribarà al Teatre Monumental una altra adaptació, en aquest cas a càrrec de Fernando Bernués, que ha estat un èxit a la temporada teatral de Barcelona: "Carta d'una desconeguda". El divendres 28 de març Javier Daulte presentarà la seva última creació, "Intimitat", amb Joel Joan i Clara Segura com a protagonistes. L'abril serà el mes de la dansa, de la mà de la companyia Metros, amb "Madama Butterfly", una adaptació de la famosa òpera, dirigida per Ramon Ollé. Serà el dissabte 26. Tancarà la temporada una producció alemanya que ha triomfat per tota Europa: "Teatro Delusio", de la companyia Flöz, el diumenge 4 de maig. Totes les obres començaran a les 21 h excepte aquesta última, que començarà a les 19 h.

El PMC donarà continuïtat a les polítiques d'abonament i descomptes que ha aplicat en anteriors temporades. L'abonament per a la temporada és de 60,30 € a platea i 49,50 € a amfiteatre. Els abonats de l'anterior temporada poden renovar el seu seient fins al 4 de gener, mitjançant una trucada telefònica al PMC (93 758 23 61). La venda per als nous abonats serà els dies 9, 10 i 11 de gener, de 18 a 20 h, a les oficines del PMC (carrer de Sant Josep, 9).

A partir del dia 16 de gener es posaran a la venda les entrades dels espectacles, que es podran comprar a les mateixes oficines del PMC a les oficines de Caixa Catalunya, pel Servei de Tel-entrada de Caixa Catalunya (902 10 12 12) o a través de la pàgina web www.cultura.mataro.cat.

Hi ha descomptes per als titulars del carnet blau, carnet jove, carnet d'estudiant i carnet de la xarxa de biblioteques de la Diputació de Barcelona.

Gràcies a l'acord entre el PMC, GINTRA i l'empresa concessionària Eysa, el pàrquing de la plaça d'Espanya restarà obert els dies de funció al Teatre Monumental fins a una hora més tard a partir de la finalització de l'espectacle, i els assistents gaudiran d'un descompte.

Les empreses col·laboradores d'aquesta temporada escènica al Teatre Monumental són: Finques Pous, Mataró Bus, Fabrés, Cambra de la Propietat Urbana de Mataró i el Maresme, Mataró Parc, Quadis, Construcciones Juan Jordan, Audi Prades, Fecsa Endesa i Facil Mobel.

Activitats complementàries

Torna el cicle "Un cafè amb...", una trobada el mateix dia de la funció amb algun dels seus protagonistes: actors, creadors i directors parlaran sobre el muntatge escènic amb el que estan vinculats.

Una novetat de la temporada és la programació, fora de l'abonament, de dues peces teatrals que tracten el tema del viatge, actual eix temàtic de la temporada de Ca l'Arenas Centre d'Art del Museu de Mataró. El dissabte 12 d'abril es presentarà "Ï", us espectacle a càrrec de Blai Mateu, fill de Tortell Poltrona, que combina acrobàcia, clown i cinema. El divendres 10 de maig es representarà a Mataró "Viatge a Califòrnia", de Toni Cabré, estrenada a la Sala Versus de Barcelona. L'espai en el que es faran aquests dos muntatges encara està per confirmar.

Programació, fitxa artística i sinopsi

"Coral romput". 25 de gener, a les 21 h
Teatre
De Vicent Andrés Estellés
Direcció i dramatúrgia: Joan Ollé
Música: Toti Soler

Primer va ser la vida, després l'escriptura i només més tard la veu i la música. "Coral romput" és de Vicent Andrés Estellés, Ovidi Montllor i Toti Soler. Ara arriba la posada en escena d'un llibre i disc memorables.

Actors: Pere Arquillué, Eduard Farelo, Joan Anguera, Montserrat Carulla
Músics: Toti Soler i Lluís Cartes
Figurants: Jordi Serrat, Núria Borràs, Marta Roure, Isabel Aymerich i Nil Cardoner
Escenografia: Jon Berrondo
Coreografia/moviments: Andrés Corchero
Producció: Centre d'Arts Escèniques de Salt (Girona)
Més informació i fotografies a www.bitoproduccions.com

"Carta d'una desconeguda". 23 de febrer, a les 21 h
Teatre
De Stefan Zweig
Direcció: Fernando Bernués

L'obra és un homenatge a l'amor més pur, més sincer i més silent de la mà d'una singular heroïna romàntica; tot parteix d'una carta que explica tota una vida, tot un amor, incondicional, en cada una de les seves fases.

Amb: Josep Maria Domènech, Marta Marco, Ivana Miño, Carlota Olcina, Jordi Puig "Kai" i Emma Vilarasau
Versió: Manuel Enrique Orjuela
Traducció: Carme Gala
Coproducció: Centre d'arts Escèniques de Reus, Tanttaka Teatroa i el Pianista
Més informació i fotografies a www.comedianet.com

"Intimitat". 28 de març, a les 21 h
Teatre
De Hanif Kureishi
Direcció: Javier Daulte

Una parella arriba a un punt de la seva vida en comú en el qual es comença a fer preguntes: realment el seu matrimoni és un fracàs? O simplement està tenint una crisi de valors? Pot l'amor durar eternament? Després de sis anys de convivència, potser és el moment de començar una nova etapa.

Amb: Joel Joan, Clara Segura, Josep Julien, Pepo Blasco i Elena Fortuny
Adaptació: Gabriela Izcovich
Traducció: Joan Sellent
Escenografia i il·luminació: Ramon Simó
Vestuari: Mariana Polski
Més informació i fotografies a www.focus.es

"Madama Butterfly". Dissabte 26 d'abril, a les 21 h
Dansa
Companyia de dansa Metros
Coreografia i direcció: Ramon Ollé

Ramon Ollé adapta l'òpera "Madame Butterfly" des d'un punt de vista contemporani però sense oblidar la tradició nipona de l'obra. Captivat per aquest drama que ens situa en el Japó del segle XIX, crea un nou llenguatge per transmetre els complexos sentiments que fan que la relació entre els protagonistes acabi en tragèdia.

Amb: Keith Morino, Susana Garcia, Arnau Castro, Sandrine Rouet, Sau Ching Wong, Ana Criado, Joana Rañé, Raul Heras, Arnau Castro, Javier Garcia, Vicente Palomo, Daniel Corrales, Yannik Badier.

Coreografia: Ramon Ollé
Escenografia: Joan Jorba
Música: José Antonio Gutiérrez
Vestuari: Mercè Paloma
Més informació i fotografies a www.metrosdansa.com

"Teatro Delusio". Divendres 30 de maig, a les 19 h
Teatre
Flöz Production (Alemanya 2003)

"Teatro Delusio" ens ofereix una mirada entranyable, sense paraules, sobre la realitat que s'amaga darrere del món de la il·lusió. Coneixerem les interioritats de la caixa teatral, aquesta part del darrere que els espectadors no veiem mai. Aquest espai gairebé a les fosques, en el qual els tres tècnics de l'escenari estan ajudant a dur a terme, cada nit, les representacions de la companyia. És la seva història.

Un treball increïble d'una companyia alemanya que ha triomfat per tota Europa abans d'arribar a Mataró.

Més informació i fotografies a www.floez.net

Espectacles fora d'abonament:

"Ï". Divendres 12 d'abril, a les 21 h
De Blai Mateu i Barí d'Evel Cirk
Idea i interpretació: Blai Mateu Trias
Direcció: Michel Cerdà

"Ï" és un solo d'acrobàcia, pallasso i cinema, creat i interpretat pel fill de Tortell Poltrona, que narra la història de la supervivència d'un home que s'ha de reinventat al llarg del seu camí. És un projecte paradoxal, on el pallasso, eternament present, qüestiona una història personal en un moment determinat de la història: l'exili dels republicans espanyols després de la victòria de Franco.

"Viatge a Califòrnia". Dissabte 10 de maig, a les 21 h
De Toni Cabré
Direcció: Moisès Maicas
Amb: Àlex Casanovas, Lali Barenys i Aida de la Cruz

"Viatge a Califòrnia" és la vertiginosa aventura d'un home que viu a contrarellotge i ens descobreix desamors, mentides, egoismes, immoralitat i corrupció. Una obra tragicòmica, ambigua i actual sobre un viatge convertit en un irònic malson.