Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La tercera jornada de l'AMTU tractarà sobre les millores per al transport urbà

Escoltar

La tercera jornada de l'AMTU tractarà sobre les millores per al transport urbà

Demà dimecres, 7 de març, Terrassa serà la seu de la 3a Jornada AMTU (Agrupació de Municipis amb Transport Urbà) que versarà sobre les millores en el transport urbà. La jornada està organitzada per l'AMTU i comptarà amb la presència del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal. També hi assistirà el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Mataró, Fermí Manchado.

La jornada està estructurada en tres sessions:

. La primera versarà sobre "Finançament i infraestructures", i els ponents seran Ramon Seró, director general de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), i Manel Nadal, secretari per a la Mobilitat de la Generalitat.

. La segona tractarà diverses millores en el transport urbà, concretament en la velocitat comercial, cobertura i qualitat del servei, amb tècnics i regidors de mobilitat de diversos ajuntaments adherits a l'AMTU, un dels quals serà el cap del Servei de Mobilitat de l'Ajuntament de Mataró, Ferran Àngel.

. L'última sessió tractarà sobre el Programa Europeu PIMMS, i comptarà amb la presència de tècnics europeus que explicaran diverses experiències de les seves respectives ciutats: Estocolm, Frankfurt i Graz.

La cloenda anirà a càrrec de Maria Costa, vicepresidenta de l'AMTU i responsable del projecte europeu PIMMS, i de Manel Villalante, director general de la Direcció General de Transport Terrestre.

L'AMTU està formada per 51 municipis de la segona corona metropolitana. La població que representa supera els 1.600.000 habitants, i la seva funció és promocionar el transport públic urbà en les seves ciutats, així com la mobilitat en general de la regió metropolitana de Barcelona.

La segona jornada va tenir lloc a Mataró el febrer de 2006.