La tercera jornada de l'AMTU tractarà sobre les millores per al transport urbà

Demà dimecres, 7 de març, Terrassa serà la seu de la 3a Jornada AMTU (Agrupació de Municipis amb Transport Urbà) que versarà sobre les millores en el transport urbà. La jornada està organitzada per l'AMTU i comptarà amb la presència del conseller de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat, Joaquim Nadal. També hi assistirà el regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Mataró, Fermí Manchado.

La jornada està estructurada en tres sessions:

. La primera versarà sobre "Finançament i infraestructures", i els ponents seran Ramon Seró, director general de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), i Manel Nadal, secretari per a la Mobilitat de la Generalitat.

. La segona tractarà diverses millores en el transport urbà, concretament en la velocitat comercial, cobertura i qualitat del servei, amb tècnics i regidors de mobilitat de diversos ajuntaments adherits a l'AMTU, un dels quals serà el cap del Servei de Mobilitat de l'Ajuntament de Mataró, Ferran Àngel.

. L'última sessió tractarà sobre el Programa Europeu PIMMS, i comptarà amb la presència de tècnics europeus que explicaran diverses experiències de les seves respectives ciutats: Estocolm, Frankfurt i Graz.

La cloenda anirà a càrrec de Maria Costa, vicepresidenta de l'AMTU i responsable del projecte europeu PIMMS, i de Manel Villalante, director general de la Direcció General de Transport Terrestre.

L'AMTU està formada per 51 municipis de la segona corona metropolitana. La població que representa supera els 1.600.000 habitants, i la seva funció és promocionar el transport públic urbà en les seves ciutats, així com la mobilitat en general de la regió metropolitana de Barcelona.

La segona jornada va tenir lloc a Mataró el febrer de 2006.