Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa Transversal d'activitats culturals signa un conveni de col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu

Escoltar

La Xarxa Transversal d'activitats culturals signa un conveni de col·laboració amb el Gran Teatre del Liceu

El president del Patronat de Cultura, Sergi Penedès, va assistir el passat dijous 22 de novembre a la signatura del conveni entre la Xarxa Transversal d'activitats culturals i el Gran Teatre del Liceu. En concret aquest conveni estableix el compromís del Liceu per a l'emissió en directe de cinc òperes als teatres de Catalunya, dins del marc de l'Anella Cultural. És un primer gran pas cap a l'entrada en funcionament dels serveis que preveu l'Anella, en la qual Mataró hi participarà. Mataró forma part de la Xarxa des de la seva constitució, març de 2001.

L'Anella Cultural és un projecte de Recerca € Desenvolupament € Innovació (RDI) en el terreny cultural, que vol interconnectar en banda ampla diversos centres culturals de Catalunya mitjançant Internet 2 i que neix per iniciativa del Consorci Transversal, el CCCB, la Fundació I2cat, l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya.

Aquest projecte té com a objectiu principal desenvolupar una xarxa d'equipaments culturals que a partir d'un ús intensiu de les noves possibilitats que ofereix Internet de segona generació, activin l'intercanvi de continguts, la coproducció d'esdeveniments on-line i impulsin línies de recerca sobre els nous usos de la xarxa en la producció cultural, millorant-ne la difusió i oferint als creadors una plataforma per experimentar noves aplicacions en les arts digitals.L'objectiu principal de l'Anella Cultural és posar en xarxa les grans instal·lacions culturals de Catalunya i interconnectar-les amb les institucions territorials i municipals.

Durant aquest any s'han dut a terme les primeres proves en la que ha estat la fase pilot entre el CCCB, el Liceu, Lleida, Olot, Granollers i Reus. Està previst que Mataró, juntament amb la resta de ciutats que formen part de la Xarxa Transversal (Manresa, Figueres, Tortosa, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Girona, Vic, La Seu d'Urgell i Perpinyà), entri de ple en el projecte durant l'any 2008. Serà el Teatre Monumental l'equipament que estarà tècnicament preparat per rebre i emetre esdeveniments culturals de la xarxa, la qual, mitjançant fibra òptica, esdevindrà un canal per a la retransmissió de dades a velocitat molt alta i en temps real. Això permetrà celebrar retransmissions en directe d'activitats culturals que s'estiguin duent a terme en d'altres ciutats que formen part de l'anella cultural, crear un arxiu de continguts multimèdia i possibilitar projectes interactius.