Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà es consolida i presenta els seus projectes per al 2008

Escoltar

L'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà es consolida i presenta els seus projectes per al 2008

El passat divendres, 5 d'octubre, l'alcalde, Joan Antoni Baron, va assistir a l'Assemblea General de l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) que va tenir lloc a Vilafranca del Penedès. Un dels principals punts que es van tractar va ser la reelecció de Josep Mayoral, alcalde de Granollers, com a president de l'AMTU, i la vicepresidència va recaure en Lluïsa Melgares, regidora de Serveis Urbans de l'Ajuntament de Terrassa. També es van aprovar els nous membres del Comitè Executiu, que passen de 12 a 16 municipis. Són: Terrassa, Sabadell, Mataró, Granollers, Cerdanyola, Mollet, Sant Cugat, Vilanova i la Geltrú, Manresa, Vilassar de Mar, Martorell, Vic, Lliçà d'Amunt, Caldes de Montbui, Sitges i Vilafranca del Penedès.

Un altre dels punts de l'ordre del dia va ser la presentació del Programa d'Actuació 2008 de l'AMTU. La consolidació de l'AMTU passa per continuar amb l'adhesió de municipis amb transport públic i l'ampliació dels serveis d'assessoria tècnica als municipis associats. Entre els projectes de futur hi ha l'endegar dos projectes propis, com són el Projecte de Xarxa local d'oficines d'informació de mobilitat, i el Projecte Educatiu d'Ús del Transport Públic per a les escoles de primària. També cal destacar la realització de la 4a jornada tècnica el proper mes de març, el seguiment i intervenció en els projectes d'infraestructures que portin a terme la Generalitat, l'Estat i l'ATM, i l'elaboració d'estudis i propostes relacionades amb temes de mobilitat, entre d'altres qüestions.

El president de l'AMTU, Josep Mayoral, va explicar la importància de desplegar el conveni signat el passat mes de juliol amb la Generalitat de Catalunya i que suposarà una inversió del govern de 28 M € fins al 2010 per al transport públic dels municipis AMTU. Mayoral també va fer referència a la necessitat que el món local sigui un element central en la reflexió sobre la mobilitat del conjunt del país i va recalcar l'objectiu d'equiparar el finançament que reben els municipis de la 1a corona metropolitana amb els de la segona.

La cloenda de l'Assemblea va anar a càrrec de Manel Villalante, director general de Transport Terrestre de la Generalitat, que va remarcar el paper de l'AMTU com a interlocutora del món local amb l'administració i la necessitat de què el país funcioni en xarxa. En la seva intervenció va parlar de la integració tarifària de tota Catalunya l'any 2012 i del Pla de Transport de Viatgers, que es presentarà a finals d'aquest any.

L'AMTU té actualment 54 municipis adherits, i representa un total d'1,6 milions d'habitants, amb 41 milions de viatges realitzats.