Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament aprova provisionalment el pla especial d'assignació d'usos de l'illa del futur TecnoCampusMataró

Escoltar

L'Ajuntament aprova provisionalment el pla especial d'assignació d'usos de l'illa del futur TecnoCampusMataró

El Ple de l'Ajuntament va aprovar ahir provisionalment el Pla especial de l'illa d'equipament del Rengle on es construirà el parc tecnològic TecnoCampusMataró. El document, que ha estat elaborat per la societat municipal Promocions Urbanístiques de Mataró, SA (PUMSA), afecta una illa de 26.292 m2.

L'objecte del Pla és assignar els usos i establir les condicions de parcel·lació, edificació, ús i gestió necessaris per a la construcció de l'equipament. A més, el projecte assigna a l'equipament els usos educatiu, administratiu i sociocultural, encara que es podran vincular altres activitats com negocis empresarials, tecnològics i locals relacionats amb ús de restauració, sempre i quan quedin justificats a través del propi equipament.

Així, l'illa serà el futur emplaçament del TecnoCampusMataró, un nou espai físic comú per a universitat, emprenedors i empreses que contribuirà al desenvolupament tecnològic, econòmic i social del territori. Aquestes entitats compartiran sinergies de forma continuada per passar de manera ràpida i constant de la recerca a la creació de negoci mitjançant la innovació i la creació de nous productes i serveis que s'avancin a les tendències del mercat davant el repte de la globalització.

Característiques de l'àmbit

L'àmbit del Pla especial està format per una sola illa limitada pel passeig de la Marina, la carretera de Barcelona (N-II), l'avinguda d'Ernest Lluch i el carrer de Tordera.

La superfície total del sòl que ocuparà l'equipament és de 26.292 m2, i el seu sostre edificable és de 31.550 m2 com a màxim. La distribució volumètrica es farà en funció de les diferents activitats del centre universitari, i admet unes alçades de planta baixa més 6 a la carretera de Barcelona i planta baixa més 3 al parc de mar.

L'equipament també reservarà un espai per a la creació de places d'aparcament de cotxes (464 places), motocicletes (277 places) i bicicletes (506 places).

Tramitació

La modificació del Pla general en el sector del Rengle i el Pla de millora urbana que el desenvolupa no inclouen en el seu àmbit l'illa d'equipament del "Tecnocampus". Per aquest motiu, per acord de Ple de 6 d'abril de 2006 l'Ajuntament de Mataró va fer l'encàrrec a la societat municipal PUMSA de la redacció del Pla especial d'assignació d'usos de l'illa i de regulació de les condicions d'ordenació i edificació de l'edifici del TecnoCampus, en coordinació amb els serveis tècnics del Servei d'Urbanisme de l'Ajuntament. PUMSA va presentar

La Junta de Govern va aprovar inicialment el Pla el passat 27 de novembre. Després de l'aprovació provisional ahir per part del Ple, el document encara queda pendent de l'aprovació definitiva per part de la Direcció General d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.