Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament comença els tractaments fitosanitaris per combatre les plagues a l'arbrat viari i les zones verdes

Escoltar

L'Ajuntament comença els tractaments fitosanitaris per combatre les plagues a l'arbrat viari i les zones verdes

El Servei de Manteniment de l'Ajuntament de Mataró ha començat a principis de maig els treballs de tractaments fitosanitaris davant l'aparició de les primeres plagues i malalties que afecten a les zones verdes i forestals i a l'arbrat viari de la ciutat. Els treballs afectaran al 80% de la vegetació de la ciutat.

L'objectiu d'aquestes tasques és lluitar contra les malalties i plagues d'insectes que ataquen la vegetació principalment durant la primavera i l'estiu, a causa de les elevades temperatures i humitat ambiental, tot i que es perllongaran fins al mes d'octubre per combatre també la processionària del pi. En el cas de les palmeres, però, els treballs són mensuals per lluitar contra la plaga de morrut vermell que pateix el Maresme.

Els tractaments fitosanitaris es realitzen principalment a la nit, des de les 22.00 hores fins la matinada, per tal de no destorbar la circulació de vehicles i vianants.

Els treballs consisteixen en polvoritzar la copa dels arbres, les plantes arbustives i les gespes amb productes elaborats a base de fungicides, piretroides, bactericides i adobs fuliars, que s'impulsen a pressió des d'un camió a través d'un canó o mànega amb pulveritzadors.

Els productes utilitzats són biodegradables, a més d'innocus tant per a les persones com per als animals, no són residuals ni acumulables i no perjudiquen el medi ambient. Es troben en el llistat de productes relacionats per aquestes tasques pel Servei de Sanitat Vegetal del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya. L'Ajuntament disposa a més d'un protocol d'actuació per desenvolupar aquest tipus de tractaments.

Els tractaments fitosanitaris són desenvolupats per treballadors del Servei Manteniment i Serveis i de l'empresa adjudicatària Ribas Fitosanitaris, i tenen un pressupost global de 59.000 euros.