Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament condemna l'atemptat contra dos guàrdies civils a Capbreton

Escoltar

L'Ajuntament condemna l'atemptat contra dos guàrdies civils a Capbreton

El Ple municipal del 13 de desembre va aprovar, amb la votació en contra de la CUP, la proposta de declaració institucional presentada per l'equip de Govern -PSC, ERC, ICV-EUiA-, CiU i el PPC de condemna a l'atemptat contra dos guàrdies civils a Capbreton (França). Sobre aquest mateix tema, la CUP va presentar una altra proposta de resolució que no es va aprovar perquè va comptar amb els vots negatius de la resta dels grups municipals.

El text íntegre de la proposta de declaració institucional és el següent:

"El passat 1 de desembre, la banda terrorista ETA va cometre un atemptat a Capbreton (sud de França), que va costar la vida al guàrdia civil Raúl Centeno i va causat ferides greus al seu company Fernando Trapero. L'Ajuntament de Mataró ha expressat reiteradament la seva repulsa a la violència terrorista, la seva solidaritat amb les víctimes i el suport a les institucions i forces cossos de seguretat de l'Estat en la seva lluita contra ETA. Però de nou, expressant el sentiment dels ciutadans i ciutadanes, la Corporació vol fer sentir la seva veu i la seva fermesa davant un nou atemptat terrorista amb l'únic resultat de mort i de sofriment. Per això, els sota signants proposen l'adopció dels següents acords:

1. Condemnar rotundament l'atemptat comès per la banda terrorista ETA contra dos guàrdies civils, que causà la mort de l'agent Raúl Centeno i ferides greus a l'agent Fernando Trapero.

2. Expressar la solidaritat amb els familiars dels agents que han estat objecte d'aquesta acció.

3. Reiterar el rebuig de l'Ajuntament de Mataró al terrorisme i exigeix a la banda ETA la seva dissolució i la finalització de les seves accions.

4. Posar de manifest la unitat de totes les forces democràtiques en la lluita contra el terrorisme.

5. Mostrar el suport a les institucions democràtiques i a la tasca que estan desenvolupant els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat en la seva lluita contra ETA.

6. Trametre aquests acords al Govern espanyol."