Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament detecta una segona palmera afectada per l'escarabat morrut vermell en una finca privada de Mataró

Escoltar

L'Ajuntament detecta una segona palmera afectada per l'escarabat morrut vermell en una finca privada de Mataró

Tècnics de la Secció de Jardineria del Servei de Manteniment de l'Ajuntament de Mataró han detectat el segon cas de palmera afectada a la ciutat per la plaga de l'escarabat morrut vermell (Rhnynchophorus ferrugineus Olivier). La palmera, un exemplar mascle de palmera canària (Phoenix canariensis), es troba dins d'una finca privada del centre.

El nou cas s'ha detectat arran d'una trucada d'avís rebuda al telèfon d'informació ciutadana 010 el passat diumenge 26 d'agost. El Servei de Manteniment ja ha procedit a tractar de forma adient amb insecticida la palmera afectada, s'han tallat i incinerat totes les fulles i s'ha segellat el tronc per evitar l'extensió de la plaga. El cas s'ha posat en coneixement del Departament d'Agricultura Ramaderia i Pesca (DARP) de la Generalitat de Catalunya.

L'Ajuntament va detectar el passat desembre la primera palmera afectada per aquest insecte barrinador en una altra finca privada de la ciutat, i va fer públics un seguit de consells i recomanacions adreçats als propietaris de palmeres situades en finques particulars. L'Ajuntament demana que els propietaris facin un seguiment permanent de l'estat de les seves palmeres per evitar que, en cas d'estar afectades per la plaga, aquesta s'estengui a altres exemplars de la ciutat.

A finals de la setmana passada (24 d'agost), el nombre de palmeres afectades a Catalunya era de 685.

A les imatges es pot veure la palmera afectada i un exemplar de morrut vermell.

Fotos: H. Batlle.