Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament encarrega a PUMSA estudiar el trasllat de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt a un entorn proper

Escoltar

L'Ajuntament encarrega a PUMSA estudiar el trasllat de la fàbrica de Can Fàbregas i de Caralt a un entorn proper

Ahir, dimarts 27 de març, el consell d'administració de PUMSA va acordar l'adjudicació a El Corte Inglés del concurs per a la selecció d'un operador comercial únic per gestionar l'equipament comercial de l'illa de Can Fàbregas i de Caralt.

A banda dels 24 milions d'euros per l'adquisició dels terrenys i del mínim d'1,3 milions d'euros demanats en el plec de condicions del concurs, el Corte Inglés ha ofert com a millores 1,5 milions més per patrimoni, 2,7 milions més per urbanisme comercial i ha presentat una proposta de construcció i gestió d'un aparcament soterrat al carrer de Miquel Biada.

A hores d'ara, la instal·lació dels grans magatzems en aquest indret resta encara condicionada a la resolució sobre el canvi de catalogació de la fàbrica. Es calcula que la posada en marxa del gran equipament comercial pot representar per la ciutat uns 1.000 llocs de treball i un increment del PIB del 3,5 %.

Per altra banda, aquest matí ha tingut lloc una reunió extraordinària de la Junta de Portaveus per tractar la situació del desenvolupament de l'illa de Can Fàbregas i de Caralt i dels entorns del carrer de Miquel Biada.

Arran de les entrevistes mantingudes en les darreres setmanes amb representants de la plataforma Salvem Can Fàbregas i amb els membres de l'Associació de Comerciants, Industrials i de Serveis de Ca l'Ymbern, el govern municipal proposa:

Primer- Encarregar a l'empresa municipal PUMSA que realitzi els estudis necessaris per valorar si és possible el trasllat de la nau catalogada de Fàbregas i de Caralt a un emplaçament proper.

Segon- Separar en dos sectors els entorns del carrer de Miquel Biada afectats pels treballs preparatoris de la modificació puntual del Pla General aprovats l'11 de gener pel Ple (Sector Goya i Sector Torrijos) i deixar sense efectes la transformació i ordenació del sector Torrijos per tal de poder-ne consensuar una de diferent.

Està previst que la proposta serà presentada a la Comissió Municipal Informativa de Serveis Territorials del 3 d'abril i es portarà a l'aprovació del Ple ordinari del 12 d'abril.