Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament estableix els espais públics on podran passejar lliurement els animals de companyia

Escoltar

L'Ajuntament estableix els espais públics on podran passejar lliurement els animals de companyia

L'Ajuntament ha establert, mitjançant un decret, els espais de lliure circulació per als animals domèstics al terme municipal de Mataró. Aquesta resolució, que ja tenia prevista el consistori, s'ha accelerat atesa la reivindicació d'un grup de ciutadans propietaris d'animals que volien disposar d'espais per poder passejar lliurament amb les seves mascotes.

Així, el decret, signat per l'alcalde el passat 13 de juny, estableix com espais de lliure circulació els següents indrets en horaris determinats:

. Sense limitació horària: les zones de la platja fora de la temporada de bany (de l'1 de maig fins al 30 de setembre), les rieres de Sant Simó i d'Argentona, els parcs de Can Boada i les Roques Albes, el parc Forestal, el Turó de Cerdanyola i en general tots els espais públics forestals del terme municipal.

. Horari restringit: el parc del Nord, el terreny situat entre la B-40 i les escoles del Camí de Cros i Les Aigües. Entre les 20 h i les 10 h del matí següent, en horari d'hivern; i les 21 h i les 10 h dels matí següent en horari d'estiu.

. Horari restringit i a partir de l'1 de juliol: l'espai del parc Central, entre el passeig de Jesús Illa i l'esplanada de Josep Reniu. Entre les 20 h i les 10 h del matí següent, en horari d'hivern; i les 21 h i les 10 h dels matí següent en horari d'estiu.

Tot i això, en aquests espais regulats, els animals potencialment perillosos no podran passejar-hi deixats anar ni sense morrió.

Aquesta informació es donarà a conèixer als propietaris dels animals censats mitjançant una carta, a través dels agents cívics i mitjans de comunicació especialitzats i, a més, està previst que a la tardor aquests espais se senyalitzin indicant l'horari d'ús.

La tinença d'animals domèstics a Mataró està regulada per la normativa municipal que es va aprovar el 15 de març de 1999 i que s'ha anat modificant progressivament per recollir noves actuacions, les competències, les tipificacions i la capacitat sancionadora de l'administració local; l'Ordenança de civisme i l'Ordenança general de residus urbans i neteja viària, a més de les normatives corresponents estatals i autonòmiques.