Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament farà un equipament d'ús formatiu al carrer de les Tres Roques

Escoltar

L'Ajuntament farà un equipament d'ús formatiu al carrer de les Tres Roques

L'Ajuntament construirà un equipament d'ús formatiu al carrer de les Tres Roques. La regidora d'Obres, Montserrat López, i la presidenta del Consell Territorial del Pla Integral de Cerdanyola, Quitèria Guirao, han presentat avui el projecte executiu de l'equipament que, juntament amb l'estudi de detall, es presentarà el proper dilluns 19 a aprovació inicial per part de la Junta de Govern Local.

El futur equipament és una de les actuacions incloses dins el Projecte d'intervenció integral de Cerdanyola, que va ser subvencionat pel Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya en el marc de la segona convocatòria dels ajuts de la Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial.

L'equipament serà un espai d'aprenentatge, interrelació i intercanvi entre els veïns de Cerdanyola, però que estarà obert també a la resta de la ciutat.

L'edifici es construirà al solar municipal situat a la cruïlla del carrer de les Tres Roques amb la plaça del Canigó. El solar, de 513 m2, té un desnivell de 6 metres entre el punt més alt, a la plaça del Canigó, i la part més baixa, al carrer de les Tres Roques.

El projecte preveu un edifici integrat per dos cossos: un corresponent al nucli de serveis, escales i ascensor, que quedaria situat al costat de l'edifici d'habitatges existent al carrer de les Tres Roques; i l'altre corresponent als espais públics i polivalents, aules i despatxos, que quedaria situat al biaix respecte al primer.

L'equipament tindrà una superfície útil de 1.133,65 m2. El tractament de cada façana serà diferent segons els materials utilitzats.

L'accés principal estarà situat a la plaça del Canigó. A la planta baixa hi haurà la recepció i el vestíbul, i una sala d'actes d'ús polivalent (111,60 m2).

A la planta primera hi haurà un grup de 3 aules de 45 a 47 m2 cadascuna, un espai de connexió a Internet (21 m2) i una sala de lectura (20,90 m2).

A la planta segona hi haurà 3 aules de les mateixes característiques que les situades a la planta primera, una sala de reunions (20,80 m2) i un despatx d'administració (20,70 m2).

A cada planta hi haurà 2 serveis adaptats. La planta coberta serà d'ús restringit i es reservarà espai per a una futura instal·lació de plaques fotovoltaiques.

Per últim, hi haurà una planta ubicada sota la plaça, que estarà connectada amb la resta de l'edifici però també tindrà accés directe des del carrer de les Tres Roques. Es preveu adequar aquest espai en una segona fase per fer-hi una sala polivalent (185,60 m2) que tindrà il·luminació directa de l'exterior.

El termini d'execució previst per a les obres és de 18 mesos. Abans no comencin els treballs, el projecte haurà de superar els tràmits d'aprovació definitiva, exposició pública i adjudicació a una empresa constructora. El pressupost previst és d'1.598.125 euros.