Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament guanya un Premi X + Verd amb el nou sistema de reg de les zones verdes que es controla per Internet

Escoltar

L'Ajuntament guanya un Premi X + Verd amb el nou sistema de reg de les zones verdes que es controla per Internet

L'alcalde, Joan Antoni Baron, va recollir ahir un dels  premis Per Més Verd (X + Verd) en la categoria Serveis de Manteniment i Sistemes de Gestió atorgats en el marc del II Congrés Ciutat Verda que aquests dies té lloc a Barcelona.

El guardó reconeix la innovació i l'eficiència en la gestió de l'aigua del projecte presentat pel Servei de Manteniment de l'Ajuntament sobre el nou sistema de reg de les zones verdes.

L'acte de lliurament dels premis va tenir lloc anit en el decurs d'un sopar a l'Hotel Eurostars del World Trade Center de Barcelona. 

Reg controlat per Internet

L'empresa especialitzada SAMCLA va ser l'encarregada d'implantar aquest sistema, que es denomina tècnicament Sistema de centralització remota SAMCLA® sèrie SCR100 i que permet controlar la xarxa de reg de grans zones verdes de manera centralitzada i mitjançant una plataforma tecnològica via Internet.

Amb aquest innovador sistema de centralització els responsables de la Secció de Jardineria de l'Ajuntament poden inhabilitar, habilitar i programar els sistemes de reg que gestionen més de 500.000m2 de zones verdes (tant si les zones disposen de xarxa elèctrica com si no). Així mateix, poden fer la consulta remota de l'estat del sistema de reg i el telemanteniment de tota la xarxa.

Els avantatges

La posada en marxa d'aquest sistema de centralització remota aporta els avantatges següents:

- Estalvi d'aigua: la instal·lació completa del sistema suposa un estalvi del 30% del consum anual d'aigua destinada al reg de zones verdes.

- Estalvi de temps en manteniment: la instal·lació completa del sistema suposa un important estalvi de temps i una millora en la gestió del manteniment, ja que tot el control del reg es fa via Internet.

- Aprofitament dels equips ja instal·lats: el sistema pot actuar sobre els equips existents, sigui quina sigui la seva alimentació, marca o model.

- Versatilitat: el sistema pot actuar com a Interruptor (inhabilitació i habilitació del reg) o com a Programador (programació remota de tots els punts de reg de la xarxa).