Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament obté una finca del carrer de la Muntanya per fer un nou equipament cívic

Escoltar

L'Ajuntament obté una finca del carrer de la Muntanya per fer un nou equipament cívic

La regidora de Serveis Centrals, Montserrat López, i el rector de la parròquia de Sant Josep de Mataró, Jordi Cussó, van signar davant de notari, el passat 13 de desembre, una escriptura pública de permuta de finques entre les dues institucions.

Segons aquest document, l'Ajuntament de Mataró obté una finca de 836 m² situada a la cantonada del carrer de la Muntanya amb el carrer Transversal, al barri de Cirera. Per la seva banda, la parròquia de Sant Josep rep un solar de 1.250 m², situat entre la Riera de Figuera Major, cantonada amb el carrer de Joan Oliver.

Les condicions de la transmissió patrimonial es van recollir en un conveni de col·laboració signat el passat 29 de novembre de 2006 entre l'Ajuntament de Mataró, la parròquia de Sant Josep, la parròquia de la Sagrada Família i l'Arquebisbat de Barcelona.

La finca del carrer de la Muntanya, núm.1, es destinarà a la construcció d'un nou equipament cívic pel barri de Cirera, per la qual cosa està previst l'enderroc de l'edifici actual. Uns 200 m² d'aquesta finca estan qualificats com a vial i el conveni preveu cedir gratuïtament l'ús de 52m² a la parròquia Sagrada Família de Cirera, per un període de 30 anys a partir de la data de posada en marxa de l'equipament.

Els terrenys que ha rebut la parròquia de Sant Josep, a la Riera de Figuera Major amb el carrer de Joan Oliver, tenen actualment assignats l'ús religiós i sociocultural amb caràcter dominant, i l'ús esportiu com a compatible.