Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament ofereix als joves un nou servei telemàtic de consultes sobre emancipació

Escoltar

L'Ajuntament ofereix als joves un nou servei telemàtic de consultes sobre emancipació

El Servei de Joventut de l'Ajuntament ha posat en marxa un nou punt d'informació d'emancipació juvenil a través de la pàgina web de joves http://joves.mataro.cat. Aquest servei pretén donar resposta als dubtes que enviïn els joves sobre formació, habitatge, salut i feina.

Atendrà consultes sobre formació, feina, salut i habitatge


Per fer una consulta cal accedir a un formulari habilitat al web dels joves. Les consultes poden ser enviades de forma anònima i gratuïta i només es necessita disposar d'un compte de correu electrònic per rebre les respostes. A més del Servei de Joventut, coordinador de la iniciativa, l'Institut Municipal de Promoció Econòmica (IMPEM), l'Institut Municipal d'Educació (IME), el Servei de Salut Pública i Consum, i Prohabitatge Mataró hi col·laboren per donar resposta als dubtes que plantegin els joves sobre els àmbits de:

  • feina: orientació laboral, accés al mercat laboral, assessorament, borsa de treball, etc.
  • Salut: hàbits alimentaris, drogues, sexualitat, vacunes, etc.
  • Formació: itineraris formatius, oferta formativa, beques, etc.
  • Habitatge: borsa de lloguer jove, habitatges de protecció oficial, ajuts, etc.

La posada en marxa d'aquest nou servei d'informació coincideix amb el canvi del disseny gràfic de la web jove. El nou disseny, en una línia més juvenil, facilita l'accés a la informació i les campanyes més destacades a cada moment. Una altra de les novetats és el punt d'informació juvenil. Es tracta d'un formulari de consulta, similar al d'emancipació juvenil, però que se centra en respondre les consultes sobre lleure, tallers, viatges i en general qualsevol altre tema d'interès juvenil. Amb la posada en marxa d'aquests serveis s'amplia l'oferta informativa del sidr@l, que ja disposa de punts d'informació presencials i telefònics, i es potencia l'ús de les noves tecnologies per part dels joves. El Casal de Joves ja compta amb el sidr@l, l'espai jove de les noves tecnologies i recentment ha activat la connexió que permet connectar-se sense fils des de qualsevol espai del centre i de manera gratuïta.